MENI
Borković Amerika

Lavlje srce Borkovića u SAD

Andrija Kostić Valelunga I trka jun 2024

Problem sa kvačilom udaljio Andriju Kostića sa prve trke...

Brkić Gorjanci II mesto

10. 06. 2024. Comments (0) Views: 221 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić drugi na brdskoj trci u Sloveniji

Srpski automobilista za volanom prototipa „Norma M20F“ na stazi u Gorjancima osvojio je devet bodova u klasi E2 SC, u Šampionatu Centralnoevropske zone (CEZ).

Prvo mesto posle dve prevezene trke u klasi E2 SC osvojio je Čeh Aleš Mlejnik ispred Brkića, dok je treća pozicija pripala slovenačkom automobilisti Vladimiru Stankoviću.

– Imao sam peh u prvoj trci. Na nekih 100 metara pre cilja ostao sam bez sajle gasa, ali sam ipak prošao kroz cilj. U pauzi između dve trke otklonili smo kvar, ali, bilo je nemoguće da nadoknadim zaostatak od četiri sekunde posle prve trke i ugrozim Mlejnika – prokomentarisao je Brkić.

Na stazi u Gorjancima ukupno je startovalo 83 vozača u konkurenciji turing i GT automobila, prototipova i formula, potrdio je Brkić.

– U mojoj E2 SC klasi bilo je šestorica vozača, a računajući i formule, ukupno nas je startovalo devetorica. Uslovi za trkanje nisu bili sjajni. Staza je prilično neravna i nestabilna za vožnju – istakao je Brkić.

Posle tri trkačka vikenda (Poljska, Češka i Slovenija), Uroš Brkić, koji brani prošle godine osvojenu titulu u klasi E2 SC, na kontu ima 18 bodova i nalazi se na drugom mestu u generalnom plasmanu. Vodeći je Čeh Petr Trnka sa 25 bodova.

Narednog vikenda na programu je četvrto takmičenje u ovogodišnjem CEZ šampionatu na brdskim stazama. Trkački vikend biće organizovan u Splitu, na tradicionalnoj 27. „Nagradi Radošić Sv. Dujam“.

preuzeto: sportklub

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *