MENI
ASU Galax - Uroš Brkić

Budžet kroji trkačke planove

Borković TCR foto Martin Trenkler

Borković u bodovima na premijeri u Valelungi

15. 04. 2024. Comments (0) Views: 389 Autosport, Offroad

Galovići najbrži u Kamenovu

Reli terenskih vozila na poligonu Kamenovo u blizini Petrovca na Mlavi po 19. put organizovao je klub „Nas tata pustio“ privukao je 16 posada iz: Valjeva, Loznice, Mrčajevaca, Kosjerića, Čačka, Ripnja, Bara i Zvornika. Dugogodišnja proverena organizacija bila je dovoljan razlog da se posade prijave, ali i nagradani fond od 100 000 dinara za pobednika, 30 000 za drugoplasiranu, odnosno 20 000 za trećepalsiranu posadu, svakako su bili dodatni motiv. Posle dva dana i ukupno četiri sati u terenskom vozilu na poligonu najbrža je bila posada Bojan i Marko Galović iz kluba Morava 4×4 Mrčajevci.

Bojan Galović - Marko Galović, Morava 4x4 Mrčajevci Kamenovo april 2024

Bojan Galović – Marko Galović, Morava 4×4 Mrčajevci Kamenovo april 2024

Koncept takmičenja svima koji su se prvi put susreli sa istim izaziva buru emocija, svakako mnogo više kod takmičarskih posada nego kod publike, ali zadovoljstvo je obostrano. Prvog dana takmičari su vozili ukupno dva sata sa jasnim ciljem da za zadato vreme „naprave“ što više krugova (dužina kruga 2000 metara). Poligon je tako koncipiran da ima mesta i za obilaženje, odnosno preticanje, ali i da posade biraju konfiguraciju staze, teže i lakše savladive deonice. Sudije su vodile računa o izboru deonica i jasno na tabli vodile evidenciju o broju krugova. Drugog dana posade se vozile dva sata i u zbiru broja krugova prvog i drugog dana dobijeni su pobednici po kategorijama.

Organizator se i ove godine potrudio da publika sa jednog mesta u hladovini dovoljno daleko od prašine sa uživanjem posmatara posade kako se bore za laskavi pehar, a za to su imale 100 000 razloga pride.

Plasman

Takmičarski: 1. Bojan Galović – Marko Galović, Morava 4×4 Mrčajevci, 2. Goran Jevremović – Nikola Jevremović, Stig Bare, 3. Marko Jelušić – Vojislav Lazarević, Crna Stena Čačak

Turist: 1. Aco Nikšić – Goran Mirković, Crna Stena Čačak, 2. Đorđe Đoković – Nenad Tomović, Crna Stena Čačak, 3. Dejan Stanisavljević – Nenad Milovanović, Ripanj Beograd

 • Detalj sa poligona Kamenovo april 2024
 • Goran Jevremović - Nikola Jevremović, Stig Bare Kamenovo april 2024
  Goran Jevremović - Nikola Jevremović, Stig Bare Kamenovo april 2024
 • Evidencija krugova Kamenovo april 2024
  Evidencija krugova Kamenovo april 2024
 • Marko Jelušić - Vojislav Lazarević, Crna Stena Čačak Kamenovo april 2024
  Marko Jelušić - Vojislav Lazarević, Crna Stena Čačak Kamenovo april 2024
 • Posada iz Valjeva proslavlja posle dva sata vožnje na poligonu Kamenovo april 2024
  Posada iz Valjeva proslavlja posle dva sata vožnje na poligonu Kamenovo april 2024

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *