MENI
Filip Jenić

Filip Jenić na Motorsport igrama u Marselju

Zoran Kastratović Grobnik oktobar 2022

„Kastrov” skok za 10 mesta

28. 10. 2022. Comments (0) Views: 856 Autosport

Filip Jenić jedini predstavnik Srbije na motorsport igrama

Vikend pred nama u znaku je drugih motorsport igara koje se ove godine održavaju u Francuskoj na čuvenoj stazi Pol Rikar. Olimpijske igre kako nezvanično zovu takmičenje, okupile su iz 72 zemlje tačno 500 takmičara, a boje Srbije braniće Filip Jenić u kategoriji Formula 4.

– Ponosan sam što predstavljam Srbiju na ovako prestižnom takmičenju. Tačno 500 takmičara iz 72 zemlje boriće se za medalje u 16 disciplina. U kategoriji Formula 4, u kojoj i ja učestvujem, biće 24 vozača iz celog sveta, među kojima i veliki broj osvajača titula. Motiv je nikad veći, jer je ovo prvo takmičenje na kojem u potpunosti predstavljam svoju zemlju i daću sve kako bih Srbiji doneo odličije – rekao je Filip Jenić.

Filip Jenić na ceremoniji svečanog otvaranja motorsport igara u Francuskoj oktobar 2022

Filip Jenić na ceremoniji svečanog otvaranja motorsport igara u Francuskoj oktobar 2022

Posle ceremonije svečanog otvaranja usledile su pripreme za predstojeće takmičenje.

– Obavili smo nameštanje sedišta, brifing vozača i prve sastanke sa inženjerima kako bismo spremni dočekali petak. Svi vozači biće na KGMC hibridnom bolidu F4 koji do sada niko nije vozio, a samim tim će veliku ulogu igrati adaptacija na nov bolid. Sam “set-ap” bolida biće vrlo ograničen i inženjeri svih vozača će na kraju dana donositi odluku oko istog. U petak nas čekaju dva slobodna treninga u trajanju od 45 minuta. Najbitnija stavka tokom treninga biće brza adaptacija na bolid i stazu i da se od samog početka uđe sa samopouzdanjem kako bi se limit pronašao već pre drugog treninga. U subotu ćemo voziti kvalifikacije, kao i kvalifikacionu trku koja će zatim odrediti startni poredak za veliko finale u nedelju. U nedelju prepodne biće održano finale, a najbolja tri takmičara doneće svojoj zemlji medalju. Sve u svemu treba verovati i boriti se, jer su motosport igre novina koju je FIA osmislila kako bi takmičari iz celog sveta mogli imati iste uslove, odnosno da njihove vozačke sponsobnosti dođu do izražaja, a ne samo finansijska sredstva – poručio je Jenić.

Filip Jenić i Staniša Lazarac Marselj oktobar 2022

Filip Jenić i Staniša Lazarac Marselj oktobar 2022

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *