MENI
Vlade Rajević Tovariševo 2018

Tovariševo za finale šampionata Moto saveza Srbije

Sagmajster i mlade nade u Bačkoj Topoli oktobar 2021

Sagmajster promoviše mlade nade Srbije

Gabor Sagmajster šampion klase MX S

4. 10. 2021. Comments (0) Views: 333 Motociklizam, Motokros

Sagmajster u Tovariševu overio osmu titulu

Finalno takmičenje moto kros šampionata Moto saveza Srbije u organizaciji BAP rejsing tima održano prvog vikenda oktobra na stazi u Tovariševu, bilo je u znaku iznenađenja i neverovatnih obrta, kada su u pitanju titule po klasama. Stari majstor i legenda Dakara, Gabor Sagmajster nije se dao iznenaditi već je duplim trijumfom na stazi u Vojvodini overio osmu titulu šampiona, ujedno u prvu u klasi MX S.

– Finala za anale. U vrlo napetoj i neizvesnoj finalnoj trci šampionata Srbije u moto kros disciplini na stazi u Tovariševu, domogao sam se osme titule šampiona i na taj način ispisao sam nove stranice istorije domaćeg moto sporta na dva točka. Drugim rečima, u kojoj god klasi da sam vozio okitio sam se titulom i to u MX 1 tri puta, isto toliko i u klasi MX 3, odnosno po jednom u klasi MX 2 i MX S. Pride imam i devet titula vicešampiona Srbije. Moto kros sezona je završena i sad akcenat stavljam na naredni Dakar reli – rekao je Gabor Sagmajster.

U divizji klasa MX 50 i MX 65 gde voze najmlađi takmičari sa licencama MSS bilo je vrlo zanimljivo i sa dosta obrta. Kasa Botond je u klasi MX 50 ostvario dvostruki trijumf, ali je zato u MX 65 posle dužeg vremena u prvoj trci slavio Vuk Ćajić, da bi u drugoj udarac uzvratila Ana Kolnookov i na taj način se domogla šampionske titule.

Sličan odnos snaga viđen je u kategoriji malo starijih mališana u klasi MX 85 gje je u prvom odmeravanju snaga prvi kroz cilj prošao Aleksa Milosavljević što mu je bilo dovoljno za zvanje najbržeg u sezoni 2021. Davidu Vigu ostaje za utehu da je bio najbrži u drugoj trci.

Mia Ribić u klasi MX 125 gošća iz Hrvatske u prvoj trci osvojila je maksimalan broj bodova, a u drugoj se istako Milan Vukjalović. No, Strahinja Kalmković je mudrom vožnjom tokom finala sa jednim trećim i četvrtim mestom osvojio titulu.
U klasi MX 2 do finala je bilo je minimum tri kandidata za titulu, ali je najviše spretnosti i sreće imao Mark Češko. Vukašin Jablanović je vozio pod temperaturom na vlastitu odgovornost, ali nije mogao dalje od dva treće mesta, dok se Nenad Petrović sa dva druga mesta domogao titule vicešampiona.

U najjačoj klasi MX 1 Janko Railić sa dva prva mesta potvrdio je primat i sasvim zasluženo osvojio titulu, dok branilac Miloš Đorđević sa samo četiri boda zaostataka sezonu završavio na drugom mestu.

Viktor Lang novi je šampion klase MX 3, dok je Vlade Rajević novi vicešampion. MX S klasu obeležio je pomenuti Gabor Sagmajster. Jovan Popović u klasi MX B jednim drugim, odnosno prvi mestom novi je šampion Srbije MSS.

Plasmani

Klasa MX 50: 1. K. Botond, 2. V. Kolnookov, 3. V. Jevtović
Klasa MX 65: 1. A. Kolnookov, 2. V. Ćajić, 3. N. Pešut
Klasa MX 85: 1. D. Vig, 2. A. Milosavljević, 3. D. Crnjanski
Klasa MX 1: 1. J. Railić, 2. M. Đorđević, 3. R. Sagmajster
Klasa MX 125: 1. M. Ribić, 2. M. Vukjalović, 3. S. Kalamković
Klasa MX 2: 1. M. Češko, 2. N. Petrović, 3. V. Jablanović
Klasa MX 3: 1. V. Lang, 2. S. Kujundžić, 3. R. Dabović
Klasa MX B: 1. J. Popović, 2. K. Forgo, 3. G. Popović
MX S: 1. G. Sagmajstre, 2. V. Provodovski, 3. B. Radanov

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *