MENI
Obroncima Kopaonika 2021

Dupli trijumf posade Tomašević – Mrdak

_REN9320.JPG Duca

Zbog kvara Borković nije vozio u Barseloni na poslednjem...

Hibrid Željko Pisarić 22

9. 10. 2021. Comments (0) Views: 850 Autosport, Kružne trke

Pisarić bez milosti po kiši u Hibridu

Dupli program šampionata Srbije na kružnim stazama upriličen je drugog vikenda oktobra na poligonu u Subotištu nadomak Beograda. Kiša i hladno vreme dodatno su doprineli da uslovi na stazi budu više nego zahtevni, ali je Željko Pisarić u pozajmenljenom jugu, objasnio kako se vozi Hibrid po mokrom asfaltu. Toliko je bio ubedljiv da je pojedine kolege obišao za čitav krug, što je malobrojna publika smrznuta i pokisla umela da nagradi gromoglasnim aplauzom.

Prva je na startu bila divizija 3 koju se činile klase: 3,4,5,6,8 i 9. Pravo šarenilo što od boja sponzora, što od modela takmičarskih sprava, tačnije proizvođača. Pomenuti uslovi, rezultirali su da u prvoj levoj krivini posle starta u prvom krugu dođe do ozbiljnih kontakta između nekolicine takmičara na sreću bez poseledica po vozače. Hronološki gledano, „nogu“ su povukli gosti iz Severne Makedonije, da bi na njih naleteo Aleksa Radojković i još dva vozača. Automatski je na stazu izašlo vozilo sigurnosti i „ostalo“ više od četiri kruga dok nije raščišćen karambol, tačnije ukoljena vozila koja nisu mogal da nastave, odnsono da se pokupe otpali delovi sa automobila koji su ostali na poligonu. Po izlasku vozila sigurnosti trka je nastavljena i u diviziji je slavio Dragan Stojković takmičar klase 9.

Druga trka pripala je popularnom Hibridu, gde je pomenuti Pisarić preciznom i laganom vožnjom u izuzetno zahtevnim uslovima ostavio konkurenciju za skoro čitav startno ciljni pravac. No, i pored činjenice da je pobednik bio poznat još posle tri kruga od 17 koliko predviđa Paravilnik i ostali takmičari su se svojski borili za preostala dva mesta na pobedničkom podijum. Stari znanaci iz Porše kupa italije, Jovan Lazarevič i Risto Vukov su se nadmetali za pomenute pozicjje, ali su Miloš Mirković, Petar Miloradović i Dušan Nastasijević trkanje u Hibridu i te kako učinili zanimljiv za gledanje i navijanje.

Finale subotnjeg dana pripalo je klasi mali N, gde je sve proteklo bez preteranog uzbuđenja i neizvesnosti. Što je u svakom slučaju dobro, jer su isti poznati po duelima, a već pomenuti uslovi na stazi bi u dobroj meri iskomplikovali nadmetanje. Posle 17 krugova prvi je kroz cilj prošao Mihajlo Maldenović ispred Nikole Mišiča.

Sutra je na programu finale Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama.

Nezvanični rezultati

Mali N: 1. M. Mladenović, 2. N. Mišić, 3. K. Dulović
Hibrid: 1. Ž. Pisarić, 2. J. Lazarević, 3. R. Vukov
Klasa 3: 1. M. Marić, 2. Ž. Gajić, 3. N. Mecavin
Klasa 4: 1. N. Savić, 2. D. Vukić, 3. D. Lukić
Klasa 5: 1. N. Stojić, 2. M. Matić, 3. A. Garčević
Klasa 6: 1. S. Stojanović, 2. G. Jovanovski, 3. Z. Milisavljević
Klasa 8: 1. A. Krstevski
Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. M. Deretić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *