MENI
Andrej Petrović Bruk CEE avgust 2021

Petrović drugi kod seniora u Bruku za CEE

Nikola Tošić i Andrej Petrović Evropski Trofej Nemačka septembar 2021

Subotnja nadmetanja za finalni rasplet

Električni Rotax karting 1

2. 09. 2021. Comments (0) Views: 1455 Karting

Evropski rotaks Trofej u Vekersdorfu

Prvog vikenda septembra Vekersdorf u Nemačkoj biće domaćin Evropskog rotaks trofeja, na kom će u klasi senior voziti Andrej Petrovića, a Nikola Tošić i Ksen De Ruve voziće u gtandemu električni karting kako bi overili tiket za Veliko finale koje se održava krajem godine u Bahreinu.

Četvrtak je bio rezervisan za slobonde treninge, kako bi se takmičari upoznali sa stazom, odnosno da bi mehaničari podesili sprave.

Srđan i Andrej Petrović CEE Kečkemet jun 2021

Srđan i Andrej Petrović CEE Kečkemet jun 2021

– Za ovako velika i bitna takmičenja praksa je imati dva agregata, što je Andrej Petrović i učino. Jedan za treniranje i drugi takmičarski. Tokom četvrtka Andrej je bio više nego odličan, čak je u jednoj sesiji imao i najbolje vreme, što je bio razloga da „ubace“ u pogon i trkački agregat. Međutim, već kod prvog izlaska na stazu ispostvilo se da se motor gasi, da gubi snagu i tome slično. Nastaje potraga za uzrokom problema, da bi posle svega vratili „stari“ koji je takođe pravio probelem, tako da smo došli do zaključka da je najverovatnije u pitanju struja, što je dobro jer su agregati ispravni. Sutra imaju čitavo prepodne da otklone kvar, kako bi bili spremni za kvalifikacije koje su na programu od 16 časova. Sve u svemu Andrej je bio odličan – rekao je Aleksandar Tošić.

Električni Rotax karting

Električni Rotax karting

Stariji predstavnik Srbije Nikola Tošić je četvrtak iskoristio da upozna stazu u DD2 i električnom kartingu. Prvi je vozio više da se ogleda sa konkurencijom, dok je drugi priprema za takmičarski vikend.

Nikola Tošić DD2 Evropski Rotax Trofef Vakersdorf 2021

Nikola Tošić DD2 Evropski Rotax Trofef Vakersdorf 2021

– U DD2 kategoriji sam bio u prva četiri takmičara, praktično sam pobedniku Le Mana Matičeku bio na braniku, tik do Mojcija, dok sam od kolege Ksena bio brži pet stotih do jedne desete. Odličan trening, praktično osam sesija po stazi koja je ovalna i dosta brza. Kada je u pitanju električna sprava javlja se mali problem zbog moje težine. Pravilnikom je određeno da minimalna težina kartinga sa vozačem iznosi 215 kg, odnosno maksimalna 225, a ja sam na merenju imao 224 kg. Praktično sam devet kilograma teži od idealne težine, što se u električnom kartingu oseti. Rekao sam da je staza ovalna, ali ima dva uspona, gde gubim na brzini i vremenu. Telemetrija kaže da sve odlično radim, ali prosto sam težak. Pojedinim kolegama moraju i tegove da dodaju, ali šta da se radi. Sutra su kvalifikacije , tako da ćemo Ksen De Ruve i ja dati maksimum kako bi potvrdili tiket za Bahrein – rekao je Nikola Tošić.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *