MENI
Start klase MX Globare jun 2021

Dominacija stranaca u Globarima

Gabor Sagmajster MX S Globare jun 2021 a

29. 06. 2021. Comments (0) Views: 325 Motociklizam, Motokros

Super brzi deka Gabor Sagmajster

Poslednjeg vikenda juna MK Gajić u Globarima nadomak Kruševca bio je domaćin takmičenja za Istočnoevropski šampionat, koje je pride bodovano i za Alpe Adria kup i Otvoreni šampionat Srbije. U svim raspisanim klasama dominirali su stranci, ali su i domaće snage poput Gabora Sagmajstera bile na visini zadatka konkretno u klasi MX S. Višestruki šampion Srbije u moto krosu, legenda Dakara od pre nekoliko dana postao je ponosni deda, što mu je bio i dodatni motiv da pruži dostojan otpor gostujućim takmičarima na domaćem terenu.

– Za neupućene nije zgoreg ponoviti da sam 29 godina u moto krosu, konkretno naredne će biti tri decenije kako dajem doprinos doma’em tehničkom sportu na dva točka. Vlasnik sam nekoliko titula šampiona u više kategorija, drugim rečima vozio sam uvek tamo gde vlada najjača konkurencija. Dobio sam status Dakar legende, jer sam od 13 pokušaja 10 puta stigao do cilja, a pride da obnarodujem da sam poslao prijavu i za naredno takmičenje 2022. godine. Pored svih pomenutih uspeha, ogroman je što sam pre nekoliko dana postao deda, moj stariji sin Sabolč dobio je sina – rekao je Sagmajster odmah posle takmičenja.

Uslovi na stazi što se tiče organizatora bili su vrhunski, kada su u pitanju vremenski malo je reći da su bili podnošljivi. U subotu je padao grad, posle čega je usledila provala oblaka, da bi u nedelju tokom čitavog dana bilo mnogo vruće. Kada je konkurencija u pitanju, najbolje je opisuju dve reči, mnogobrojna i žestoka.

– Olimpijac Zoran Ivanović, moj kondicioni trener čovek je kojem dugujem ogromnu zahvalnost. Njegovo zalaganje i želja da me učini fizički spremnim za sve napore tokom jednog moto kros vikenda vredni su svake reči hvale. Isto važi kada je Dakar u pitanu. Ogroman entuzijazam krasi trenera Ivanovića i meni je onda neprijatno da ga ne poslušam, ili da zabušavam tokom treninga. Ume da bude i strog, ali je to sve za moje dobro. A, da vredi rad sa njim nabolje govore rezultati. U Globarima na međunarodnoj trci bio sam najbrži od svih domaćih takmičara klase MX S, a primat sam pokazao i na prethodnim trkama nacionalnog šampionata. Sledi letnja pauza pa nastavljamo na jesen – dodao je Sagmajster.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *