MENI
Nemanja Jovanović bonus trka CEE Kečkemet mart 2021 a

Kišna uvertira u Mađarskoj na bonus trci za CEE

Nemanja Jovanović Jesolo Italija CEZ trka mart 2021 a

Peh u kvalifikacijama odrazio se na plasman

Andrej Petrović u boksu Italija

21. 03. 2021. Comments (0) Views: 792 Karting

Naši na visini zadatka u Italiji

Kartingaši Srbije na prvoj trci Centralnoevropske zone CEZ koja je održana na stazi Jesolo u Italiji, bili su na visini zadatka u četiri od šest raspisanih klasa. Takmičenje je ujedno bodovano i za Sportstil kup, tako da je odrađen dupli posao.

U klasi mikro rotaks Srbija je imala dva predstavnika Uroša Bogdanića i Davida Matlaka. U prvoj od tri trke Uroš je završio na trećem, a David na sedmom mestu u konkurenciji 21. vozača. U drugoj trci Uroš je stigao kao drugi, a David kao četvrti. U finalnoj trci Uroš je u foto finišu izgubio prvo mesto za 0.126 delova sekunde, dok je David bio 11.

Mini rotaks klasa brojala je 11 takmičara, a boje Srbije branio je Andrej Dobrota. U prvoj trci Andreja nema u plasmanu, u drugoj je završio na devetom, odnosno treću trku na osmom mestu.

Nemanja Jovanović predstavljao je Srbiju u rotaks junior klasi u konkurenciji 22 takmičara. U prvoj i drugoj trci Nemanja je završio na 16. mestu, a u trećoj je kroz cilj prošao kao 14.

U rotaks senior konkurenciji Andrej Petrović kao jedini predstavnik SAKSS-a bio je na visini zadatka. U prve dve trke Andrej je slavio, da bi u trećoj završio na drugom mestu.

Plasmani po trkama: speedhive.mylaps.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *