MENI
Moto klub Vatreni Požarevac

Pozivna trka za finale finala moto kros sezone

MK Vatreni dobili tiket za MX park Bukovik

Tamaš Martonoši 144 B. Topola

26. 10. 2020. Comments (0) Views: 690 Motociklizam, Motokros

Martonoši domaćinski u Bačkoj Topoli

Finalnu trku šampionata Srbije u moto krosu koja je održana na stazi MX Ring u Bačkoj Topoli, u organizaciji BAP rejsing tima u potpunosti je obeležio Tamaš Martonoši, koji je slavio u dve klase MX 1 i MX B. Činjenica da je Martonoši mladić iz lokala i da stazu poznaje kao svoj džep, nije olakšavajući faktor, naprotiv. Pobediti u najjačoj klasi MX 1 i biti najbrži u klasi MX B gde su amateri, drugim rečima voziti četiri trke u jednom danu, vredno je hvale.

Kod najmlađih u klasi MX 65 sa dva prva mesta slavio je Vuk Ćajić u odnosu na Andreja Popovića koji je dva puta bio drugi, odnosno Noel Pešut dva puta treći. Kod nešto malo starije ekipe u klasi MX 85 Aleksa Milosavljević osvojio je maksimalan broj bodova i prvo mesto, dok je drugi Relja Kuzman.

Kada su u pitanju stari dobri veterani učesnici klase MX S u finalnom izdanju najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu domogao se Vlatko Provodovski ispred Branka Radanova. U klasi MX 3 prvo mesto osvojio je Vlade Rajević ispred Stipana Kujundžića.

U MX 2 klasi zahvaljujući pobedi u prvoj trci slavio je Mark Češko u odnosu na Janka Railića, koji je bio najbrži u drugoj trci, ali je u prvoj završio kao četvrti. Klasu MX 125 obeležio je Strahinja Kalamković, dok je kao drugi završio Milan Vukajlović. Pomenuti Martonoši bio je najbrži u MX 1 ispred Duška Paunovića. U MX B klasi drugo mesto osvojio je Strahinja Zlatić.

Plasmani po klasama

MX 65: 1. V. Ćajić, 2. A. Popović, 3. N. Pešut

MX 85: 1. A. Milosavljević, 2. R. Kuzman, 3. D. Vig

MX 1: 1. T. Martonoši, 2. D. Paunović, 3. M. Đorđević

MX 2: 1. M. Češko, 2. J. Railić, 3. N. Petrović

MX 125: 1. S. Kalamković, 2. M. Vukajlović, 3. V. Drmanac

MX 3: 1. V. Rajević, S. Kujundžić, 3. V. Lang

MX S: 1. V. Provodovski, 2. B. Radanov, 3. D. Stanković

MX B: 1. T. Martonoši, 2. S. Zlatić, 3. L. Roland

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *