MENI

Goč u novom terminu

Finale kruga na Ušću

30. 08. 2018. Comments (0) Views: 1890 Autosport, Kružne trke

Kraj na početku za vikend na Ušću

Na startu drugog dela sezone Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama koji prvog vikenda septembra „gostuje“ na uličnoj stazi na novobeogradskoj strani Ušća, ujedno će uslediti i kraj. Pojašnjenja radi, kad se došlo do spoznaje da neće biti još jedne trke na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva, trka u prestonici je prekomanodvana u finalnu, što drugim rečima znači da će sve klase biti bodovane punim brojem poena, bez obzira na broj učesnika!!!

Mali N Ušće 2017

Finalna trka standardno ima poseban status i praktično će iznedriti nove šampione po klasama. Kada su pomenuti u pitanju, pođimo redom od klase mali N. Vodeći Nikola Lazarević ima 11 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog Vladimira Đurovića, a na trećem mestu nalazi se Mirko Jakovljević sa osvojenih 33 boda, što mu daje šanse da se umeša u borbu za titulu. Ne zaboravimo u pitanju su jugići i sa njima je vazda veselo i neizvesno.

Časlav Tošić Hibrid Ušće 2017

Hibrid još jedna družina u jugićima, ali „nabrijanim“, takođe obećava neizvesnost, uzbuđenje i sve što ide uz nekadašnji ponos nacionalne auto industrije. Časlav Tošić nalazi se u vođstvu sa prednošću od 12 bodova u odnosu na Jovana Lazarevića i Petra Miloradovića trećeplasiranog koji ima 34 poena. Iskustvo nas uči da ne treba suditi pre završetka trke, tako da svi koji vole auto sport imaju za sada dva jaka razloga da u nedelju dođu na Ušće i prisustvuju nadmetanju za zvanje šampiona, plus što će pauze od nekoliko sezona moći da vide Gorana Pavlićevića Pavliku legendranog majstora volana, asa i šampiona.

Dragan Filipović Gagi klasa III Ušće 2017

Dragan Gagi Filipović pre finalnog okršaja ima toliku bodovnu prednost da je titulu u klasi III već osigurao, tako da mu predstoji da vozi za klub, publiku i obožavateljke. No, borba za vicešampionsku titulu između Radmila Vojnovića i Milovana Ratkovića dovoljan je razlog da se sa pažnjom odgleda pomenuta klasa.

Klasa IV E1 bila je otkrovenje sezone, pre svega zahvaljujući triplom V: Vukašinoviću, Vukosavljeviću i Vidosavljeviću. Dve 106-tice i jedan sakso odlično pripremljeni bili su sasvim dovoljni da zapale publiku. Vodeći Radoslav Vukosavljevič ima 16,5 bodova prednosti u odnosu na Nenada Savića, dok trećeplasirani Marko Vukašinović realno može samo da se nada vicešampionskoj tituli.

Mario Nele Zahirović u klasi V takođe je osigurao titulu pre kraja, ali će se Dragan Rosić i Miloš Brkić boriti za srebrnu kolajnu.

Aleksa Radojković klasa VII Ušće 2017

U klasi VII Nemanja Milovanović ima značajnu prednost u odnosu na Aleksu Radojkovića, ali ne dovoljnu da bi mogao da bude opušten u potpunosti, imajući u vidu činjenicu da je potrebno da završi trku, odnosno da bude u plasmanu…

Divizija klasa VII i VIII Ušće 2017

U „osmici“ je sve moguće, pod uslovom da sve sprave rade. Vodeći je aktuelni šampion Dragan Stojković Verba ispred Mirka Milovanović, koji ima „manjak“ od 8 poena. Na poziciji tri sa 42 poena, tačnije 19 manje od vodećeg, šansu vreba Dejan Čolović Čola. Drugim rečima finale finala na krugu može da se pogleda u cugu…

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *