MENI

Kreševo uvertira za Jeljen

Četiri decenije Jeljena za vikend

30. 05. 2018. Comments (0) Views: 1519 Motociklizam, Motokros

Kreševo zalet za Jeljen

Prošlog vikenda na stazi Kreševo u BiH viđen je veliki broj takmičara kako iz zemalja u okruženju, tako i naših, koji su pomenutu trku iskoristili da se još bolje pripreme za predstojeće 40. jubilarno izdanje na Jeljenu, na stazi Miloš Lijeskić u Gornoj Gorevnici iznad Čačka. Vlade Rajević imao je snage, volje i vremena, da pripremi sina Filipa i sebe za takmičenje, napravi obilje fotografija i sroči izveštaj.

Boks Kreševo

– Staza je bila izvanredno spremljena u subotu jutro, a u boksu su se mogli videti redovni vozači sa Istočno evropskog šampionata – Bugari, Rumuni, Makedonci pored nas Srba koji smo ujedno bili i najbrojniji strani vozači. Nakon prvih treninga, podloga nije više bila vlažna i dizala se sve veća prašina. To je pravilo probleme vozačima, pa je otkazana kvalifikaciona vožnja (treći trening). U subotu je vožena prva trka u maloj klasi. Kako je Filip bio jedini vozač u 65 kubika, vozio je trku sa 85. U prvoj trci koja se vozila u subotu završio je na 5 mestu od ukupno 6 vozača – veli Rajević.

Sutradan u nedelju u prvom delu dana bilo je dobro, da bi kasnije vreme sa kvalifikacija bilo presudno za što bolji plasman na trci.

– Sutra dan, staza je ujutru bila nakvašena, pa su vožene kvalifikacione vožnje koje su ujedno bila i zagrevanje (warm up). Usledila je druga trka za malu klasu gde je Filip bio na začelju. Trke velikih klasa je opet pratila ogromna prašina tako da je pola posla zavisilo od starta. Uglavnom nije bilo povreda naših vozača, i svi su zadovoljno krenuli kući – jasan je Vlade.

Plasmani domaćih vozača po klasama

65/85 I vožnja, Vukajlović II, Filip V, u drugoj Vukajlović II, a Fića VI s tim da je Filip 65 a ovi su 85; u MXB prva voznja Stojanović 5, Vlade 6, a naš Mačak 14 od 29, u drugoj Stojanović 7, Vlade 11, a Mačak 18; u MX2 Petrović 6, u drugoj 4, Jablanović 8 u obe i Zimonjić 11 i 10; u MX1 Radanov 5, Dule osmi, Riči 13, a u drugoj voznji Riči 5, Dule 7, Radanov 12.

Tagovi: , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *