MENI

Beranovac subotnja priča, s puno zapleta

Finale na Beranovcu kroz foto objektiv

17. 09. 2017. Comments (2) Views: 2666 Autosport, Kružne trke

Podeljene titule u nedeljnom finalu

Posle subotnjih uzbuđenja na uvodnoj trci završnog takmičarskom vikenda u Šampionatu Srbije na kružnim stazama, u organizaciji „Beep Beep“ tima, nedeljnom trkom na pisti Beranovac okončana je i definitivno sezona na krugu. Za razliku od subote, u nedelju je bilo mnogo više trkačkih uzbuđenja, bez ikakvih ozbiljnijih incidenata.

Prva trka dana donela je i konačan rasplet u klasi „jugo sport“, svima znanom i omiljenom pod imenom „hibrid“. Petar Miloradović i Viktor Davidovski vodili su veliku borbu za pobedu, ali tek pošto su Dušan Nastasijević i Jovan Lazarević zbog tehničkih pehova počeli da „propadaju“ u plasmanu. Odustajanjem popularnog Duksa, postalo je jasno da će Davidovski potvrditi osvajanje titule, sve i da tehnička komisija pronađe nešto neregularno na automobilu Makedonca s našom licencom, pa čak i da ga brišu iz plasmana! Upravo je Nastasijević podneo taj prigovor, koji će sada samo poslužiti momku iz Kruševca da vidi šta to tako brzo ima u motoru Davidovskog. Taj motor je pravio upravo Časlav Tošić, čovek koji je ponovi subotnje treće mesto, ponovo s niske 11. pozicije. Iskoristivši pehove konkurenata, odličan ritam i prestizanje Vukova u finišu, Tošić je tako još jednom stigao do poslednjeg stepenika podijuma. Ispred njega su se na kraju našli Miloradović i Davidovski, i to u veoma uzbudljivom finišu. Na kraju tzv „gornjeg pravca“, Miloradović „vara“ na kočenju Davidovskog i izbija na čelu, gde do cilja ostaje, za prvi trijumf karijere, i za veliko slavlje u njegovoj Topoli!

U „sendviču“ između „hibrida“ i klase „mali N“, našla se divizija sastavljane od svih vozača iz klasa III, IV, V, VI, VIII i IX. Pošto je konačno potvrđeno da Božilović u subotnjoj trci nije diskvalifikovan, Kruševljanin je rutinski slavio ispred povratnika Draga Stojkovića. Trka bi možda bila i uzbudljiva da popularni Verba nije bukvalno ostao ukopan na startu nekih pet sekundi, ovako Božilović još jednom slavi i nosi pod Bagdalu novu šampionski titulu.

Pošto u klasi SP nije bilo uzbuđenja, zato je sve prštalo u klasama III i IV. Dragan Filipović u nedelju ujutru iznenada dolazi u situaciju da rutinski osvoji titulu, jer Radmilo Vojnović ne vozi trku posle loma agregata u subotu! Tako je popularni Gagi trebalo samo da završio, ali je on još jednom dao sve od sebe i pobedom overio naziv šampiona. Na drugom mestu završava niko drugi do Nemanja Milovanović, isti onaj koji je ostao bez motora u svojoj „hondi sivik“ klase IX! Vuk Radenković mu je pozajmio svoj „VW polo“, a Milovanović konačno završava jednu trku ove sezone, i to na poziciji dva, ispred Martina Deleva.

Još interesantnije bilo je u klasi IV, gde su s početka za pobedu okršaj vodili Pisarić, Savić i Vukosavljević. Iako je Savić ponovo imao probleme s tehnikom posle jučerašnjeg odustajanja, popularni Nešec je vodio veliku brbu sa Željkom Pisarićem od starta, a onda se probudio Radoslav Vukosavljević… Nekadašnji šestostruki šampion iz „hibrida“ izgleda se tokom subotnje trke uvozavao u novi „pežo 106“ koji ima čak 127 KS „na točku“, pa je u nedelju zablistao- sredinom trke Vukosavljević pravi nekoliko sjajnih krugova, kao „brzi voz“ sustiže Pisarića i Savića, lako ih obilazi i ubedljivo slavi!

Od ostalih dešavanja treba notirati da u klasi VI nije bilo nijednog takmičara, u „osmici“ samo Aleksandar Marinković, a Vladimir Panić jedini završava u klasi V.

Prava poslastica dana bio je okršaj u „malom N“- u. Lider Đorđe Ristić je uspeo da preko noći popravi svoj „jugić“ za nedeljni start s prvog mesta, ali ga je automobil već u prvom krugu „izdao“! Ipak to nije uticalo na njegovo osvajanje tilule, pošto su Lazarević, Stevanović i Paunović posle subotnjeg ishoda ostali bez prilike da ugroze Ristića. Bez obzira na to, videli smo jednu sjajnu trku, a prava šteta je što su Franičević, Đurović i Jakovljević, članovi vodeće grupe od starta. Posle svih kvarova i odustajanja, trio za pobedu čine Lazarević, Stojković i Stevanović. Vrhunsko nadmetanje okončano je krug pre kraja, i to udesom Vukašina Stevanovića na čuvenom „mostiću“. Na izlasku iz prve leve u žaru borbe dolazi do manjeg kontakta Stevanovića i Lazarevića, ali sasvim dovoljno da Stevanoviću pukne guma na prolasku mostića! Na svu sreću mlada nada prolazi samo s manjom povredom stopala, posle udarca od kojeg je i bukvalno ispao menjač na njegovom „jugiću“. Tako do pobede stiže David Stojković, inače vodeći u završnici trke, pošto restarta nije bilo Stevanović ostaje drugi, a Lazarević treći. Jedan od junaka dana biva Miloš Paunović, pošto s poslednje startne pozicije stiže čak do četvrtog mesta, ispred Markova i subotnjeg pobednika Vulovića.

U Kupu I i II, među poznatim „fićama“, nije bilo uzbuđenja. U slabijoj klasi Kup I slavi Bojan Filipović, ali Marko Pavlović trećim mestom overava davno osvojenu titulu. Aleksandar Radisavljević je pobednik u Kupu II, ali je drugim mestom Nikola Ekmeščić stavio „pečat“ na krunu.

Na kraju treba istaći da je AKSK Crvena zvezda osvojila klupsku titulu, još jedan vredan trofej za veliko Sportsko društvo.

pr.sakss

2 odgovora na Podeljene titule u nedeljnom finalu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *