MENI

NAŠI MOTO KLASIČARI ODLIČNI U SCHLEIZU

Sve je spremno za četvrti Xross Challenge!

19. 05. 2017. Comments (0) Views: 1510 Motociklizam

Xross Challenge 2017 donosi tri puna dana enduro vožnje

Nakon što je prošle godine premašio sva očekivanja i pomerio granice, Xross Challenge se ove godine vraća sa novim, većim izazovima. Četvrto izdanje najmasovnije hard enduro trke u Srbiji biće održano od 26. do 28. maja na Tari, a vozače ovoga puta očekuju puna tri dana enduro vožnje.

_X3M1020

autor fotografije: Predrag Vučković – Extreme Photographer

Četvrti Xross Challenge će se voziti u tri kategorije A – pro, B – ekspert i C -hobi. Prvi dan (petak 26. maj) rezervisan je za prolog i 55 km enduro vožnje. Drugog dana (subota 27. maj) voziće se hard enduro u dužini od 90 km, a poslednjeg dana (nedelja 28. maj) vozači će se suočiti sa 55 km extreme endura. Xross Challnege trka uvršćena je u kalendar Alpe Adria Extreme Enduro Championship (AAEEC) i boduje se za taj šampionat po njihovom sistemu bodovanja.

Za ovogodišnji izazov prijavilo se oko 200 vozača iz Srbije, Makedonije, Bosne i Herecegovine, Slovenije, Austrije, Nemačke, Poljske i Češke koji će sledeće nedelje testirati svoju agilnost i izdržljivost na Tari.

Podsećamo vas da se prošle godine oko 150 vozača suočilo sa surovom lepotom ove planine, boreći se pritom i sa vremenskim rolerkosterom u kome su se smenjivali sunce i pljuskovi. U borbi za titulu videli smo neke od svetskih top extreme enduro vozača, očekivano, upravo oni su se i našli na podijumu, ali to nije bila ni malo laka pobeda – kao što možete i videti u highlights videu (https://www.facebook.com/xrosschallenge/videos/1033057563466044/).
Filip Bertl (AUT) uzeo je prvo mesto, na drugom se našao Kris Birč (NZE), treći je bio Miha Špindler (SLO), a pratili su ga Ben Hemingvej (GB) na četvrtom i Bendžamin Dizel (AUT) na petom mestu.

I ove godine najveću hard enduro trku u Srbiji podržali su GoPro, GRAWE, BMW Motorrad, Honda, Motobike, Mitas, Beta Motorcycles, Red Bull i Aqua Viva.

Šta je ove godine Xross Challenge spremio za takmičare ostaje da vidimo od 26. do 28. maja na Tari.

Više informacija na www.xross-team.com

Komentari su zatvoreni.