MENI

Bogatiji za iskustvo koje nema cenu

Noćni brzinci za start III Zlatiborskog relija

23. 05. 2017. Comments (0) Views: 1951 Autosport, Reli

Nikitović spreman za Zlatiborski reli

Za organizaciju reli takmičenja prevashodno je neophodno da lokacije budu atraktivne, za takmičare kako bi do izražaja dožle vozačke sposobnosti, odnsono priprema automobila, ali i za publiku kako bi uživala u pomenutom. Zlatiborski kraj je prošaran asfaltnim putevima, raznog kvaliteta podloge i naravno širine, tako da je dušu dao za brzinske ispite. Tomo Nikitović takmičar iz Užica, da tako kažemo iz lokala, sasvim sigurno poznaje svaki pedalj pomentih puteva, ali je to obaveza više da oprvada poverenje velikog broja navijača.

Sinisa Milanovic i Tomo Nikitović

– Na prvom takmičenju sezone koje je održano tako reći pre dve nedelje na predivnim terenima u okolini Vrnjačke banje, bili smo na visini zadatka i osvojili prvo mesto u klasi dva, odnosno završili smo kao šesti u greneralnom plasmanu, što svakako mogu smatratim uspehom. Banja nije daleko od rodnog grada, tako da je i naše publike bilo pored brzinaca, koja je bodrila nas, ali i sve ostale posade. Samo onaj ko nije osetio draž relija, prosto ne može da shvati kakva je povrtana sprega vlada između publike i reli posada na brziskim ispitima. Reli se vratio i Vrnjačku banju posle više od četvrt veka, ali je na dobrom putu da u potpunosti zaživi – reči su Tome Nikitovića člana ASU „UE“ klub iz grada na Đetinji.

Reli je toliko specifična i posebna disciplina auto sporta, da nema neopredeljenih, ili ga vole za sve pare ili ga jednostavno ne shvataju. Zlatiborci jednaku pažnju pridaju domačem poput III Zlatiborskog relija koji će se bodovati za nacionalni šampionat, ali i međunarodnim poput Srbija relija.

– Publika iz našeg kraja pa i sam grad Užice slobodno mogu reći da žive za reli, što je velika stvar. Poštujemo mi i ostale sportove, pa čak i brdske i kružne trke u auto sportu, ali reli je ljubav. Zato će nam predstojeći III Zlatibotski reli koji se održava u vikendu pred nama na terenima koji su nam poznati od ranije, biti poseban izazov. Valja ostvariti što bolji rezultat, što je sasvim razumljivo, ali i voziti na maksimumu, kako bi pomenuta publika što više uživala, a slobodno mogu reći da ne bi i negodovala. U našem kraju nema milosti, kada se neko vozi, što bi rekli kao da je pošao na odmor. Gledaoci su toliko naviknuti na visok ritma, tako da ih polovična vožnja ozbiljno nervira i budi u njima razne emocije – jasan je Nikitović.

Tomo Nikitović
Foto: M. Nikolić

Noćni brzinci na Tić polju su dodatni izazov.

– Ako želimo da idemo u korak sa ostatkom sveta, neophodno je da i kod nas bude noćnih brzinskih ispita, koji su svakako zahtevniji za organizaciju, ali su i te kako atarktivniji za gledanje. Čitav itinerer je za svaku hvalu, očekujem lepo vreme i što više publike, kako bi smo se svi što bolje proveli tokom petka i subote na Zlatiboru.

Komentari su zatvoreni.