MENI

Pešović poklonio sinu pehar za rođendan

Srpski CEZ takmičari ponovili subotnje kvalifikacione rezultate

22. 04. 2017. Comments (0) Views: 1780 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Kastro otvorio sezonu pobedom: Morao sam da nateram Mandelika na grešku

Zoran Kastratović trijumfalno je započeo svoj ovogodišnji CEZ pohod osvojivši prvu trku prvenstva Srednje Evrope u diviziji do 2 litra, voženu danas na Hungaroringu.

kastratovic-podijum-hungaroring-678x381
Foto: FIA CEZ

Iskusni trkač iz Beograda krenuo je sa pol-pozicije i pobedio je i u klasi D4-2.0 i apsolutno, zabeleživši i najbrži krug u vremenu 1:57.464.

Kastratović je u “renou klio” posle 14 krugova slavio sa 1.085 sekundi prednosti nad Čehom Petrom Mandelikom.
Kako je Kastro na kvalifikacijama bio brži od Mandelika za čitave dve sekunde, relativno lagodno je ušao u leteći start. Čeh ga je tu iznenadio i pretekao.

“Tek posle trke sam saznao da je Mandelik u kvalifikacijama pretrpeo oštećenje i jedva ih završio. Otud njegovo loše izdanje u toj sesiji”, objašnjava Kastratović za naš portal.

“Nadao sam se da ću posle tri ili četiri kruga uspeti da ga prestignem, ali nisam mogao. Vozili smo izuzetno brzu trku, krugovi koje smo pravili bili su između 1:57 i 1:58, što su vremena koje na Hungaoringu postižu TCR automobili”.

kastratovic-mandelik-hungaroring-foto-fia-cez
Srbin je rezultat preokrenuo u poslednjem krugu.

“Sve vreme ga nisam puštao da diše, namučio sam se, ali na kraju sam ga naterao na grešku i pretekao ga. Očigledno je da su on i njegov tim dosta radili na automobilu, ali smo radili i mi. Publiku smo držali na nogama svih 14 krugova!”

Kastratović je posle trke čestitao svom starom CEZ znancu.

“Mislim da je ovo Mandeliku najbolje izdanje otkako se trka. Svi smo se mučili sa prianjanjem, jer su temperature veoma niske i gume se teško zagrevaju. Ja sam tek u poslednjem krugu napravio vreme kakvo inače pravim na Hungaroringu, jer je auto tek tada došao na radnu temperaturu”.

Kastro je prezadovoljan pobedom, a pre svega je srećan što su se sve pripreme itekako isplatile.“Auto je bio perfektan. Isplatile su se sve pripreme i njega i mene”, našalio se on na kraju.

Trećeplasirani Petr Krejči kasnio je 34 sekunde za pobednikom, čemu je doprinela i vremenska penalizacija od 2 sekunde zbog prekoračenja granice staze.

U diviziji do 2 litra startovala su ukupno 23 automobila, među kojima četiri u klasi D4-2000. Od njih su tri pobrojana stigla na cilj, a trku nije završio samo “pežo 407 S2000”.

Kastratovića u nastavku prvog CEZ takmičarskog vikenda sutra očekuju kvalifikacije u 9:50, te trka 2 u 14:25 sati.

preuzeto sa: www.serbiaring.com

Komentari su zatvoreni.