MENI

Može samo jedna!

Turbo Surčinac ruši rekorde

11. 09. 2016. Comments (0) Views: 1060 Karting

Stevanović mlađi potvrdio titulu trku pre kraja

Trku pre kraja karting prvenstva Srpskog sportskog karting saveza, Uroš Stevanović mlađi već je obezbedio zvanje najbržeg u klasi 3. Na taj način se priključio starijem bratu Igoru koji ima više nego ubedljivu prednost u klasi 6, u odnosu na drugoplasiranog. Šampionska porodica Stevanović iz Požarevca bez opterećenja sprema čeka kraj za njih uspešne sezone.

Uroš Stevanović

Finalno takmičenje biće organizovano idućeg vikenda po drugi put na novootvrenom kartodromu u Jagodini. Dok se Uroš priprema za finale, na trenutke se još podseća takmičenja u Kuli kod Vrbasa.

– Kako je sezona odmicala tako sam podizao formu, a ustalio sam se na kraju prvog dela prvenstva, dvostrukom pobedom u Jagodini, poslednjeg vikneda juna. U nastavku, tačnije u drugom delu sezone, potvrdio sam primat, opet dvostrukom pobedom u Kuli kod Vrbasa krajem avgusta, tako da sada mnogo manje tenzije gledam na finale u Jagodini. Želim da naglasim da je Dunja Đurđević ozbiljno dobro vozila u Kuli, što je i sve nas podstaklo da budem brži, ne zbog sujete što će nas prestići devojčica, već što svi kanimo da pobedimo – rekao je Uki kako ga od milošte zovu roditelji i drugari.

Uroš Stevanović 12 i Dunja Đurđević 101

Urošu Stevanoviću ovo neće biti prva titula, jer je istu osvojio 2014. godine, ovo će mu biti druga, a ujedno prva u
klasi KF 3.

– Vrednost titule, se ceni na osnovu konkurencije koja je vladala tokom sezone u klasi, odnosno koliko sam sa svojim timom morao da se potrudim da se domognem svakog boda. Pored toga fer i korektni odnosni na stazi i u boksu takođe su mi bitni. Mi se na stazi trkamo, ali smo pre svega drugari, a neka pobedi ko je tog dana najdahnutiji i naraspoloženiji za vožnju, pod uslovom da karting radi kako treba. Čak ni izbor guma za ovu sezonu, nije nas toliko omeo, da budemo brži od kolega u jačim klasama – jasan je Stevanović.

Do velikog finala ostalo je još malo vremena, a posle toga sledi pauza do nove sezone.
– Divan je osećaj kada na finalno takmičenje moj stariji brat, roditelji i ja odlazimo potpuno rasterećni, jer smo već obezbedili titule. Međutim, to svakako ne znači da neću voziti maksimalno, odnosno probati da ostvarim najbolje vreme na kvalifikacijama i pobedim na obe trke. Ujedno i klub za koji vozimo biće šampion, gde smo verujem dali ozbiljan doprinos – poručio je Stevanović.
Finale SSKS biće održano 18. septembra u Jagodini.

Komentari su zatvoreni.