MENI

Lein racing tim na 52. Međunarodnom Salonu automobila

Vesnić i EKO na CEZ krugu

22. 03. 2015. Comments (0) Views: 1514 Autosport, Kružne trke

PROMOCIJA LEIN REJSING TIMA NA SAJMU AUTOMOBILA

Članovi Lein rejsing tima Uroš Brkić, Mladen Lalušić i Dejan Bulatović, predvođeni tim menadžerom Miroslavom Rastovićem, održali su promociju kluba pred start sezone na 52. Sajmu automobila u Beogradu među brojnim skupocenim „igračkama” na četiri točka,. Prvu trku voziće u Austriji, na stazi „Red bul ring” 23. i 24. maja.

IMG_5035a

– Debitovaću u Prvenstvu Centralno evropske zone (CEZ) u trkama izdržljivosti za volanom „reno klia RS”. Mladen Lalušić i ja ćemo se smenjivati za volanom. Trke po pravilniku, traju dva sata. Imaćemo pet minuta da obavimo reviziju automobila u toku zamene vozača. „Reno klio RS” je atraktivan i ozbiljan trkački automobil – istakao je Uroš Brkić.

Mladen Lalušić je naglasio da će se ove sezone ekipa Lein rejsing tima oprobati na stazama u Francuskoj, Italiji, Portugaliji… On će pored učešća u trkama izdržljivosti sa Brkićem, samostalno voziti u „Seat leon kupu”.

Dejan Bulatović iz Crne Gore je treći član tima, ujedno i najiskusniji vozač sa 34 godine i 14 sezona provedenih na stazama širom Evrope i regiona. U novoj sezoni voziće „seat leona” kao i prošle godine. Istakao je da postoje razlike u budžetima timova, ali, da su na stazama svim vozačima isti uslovi.

– FIA Centralno evropska zona (CEZ) je elitno takmičenje. Mi ćemo dati sve od sebe da se koncentrišemo na trke i da ne razmišljamo previše o konkurenciji – rekao je Bulatović.

IMG_5038a

Zapaženu ulogu u timu ima i Miroslav Rastović, koji je pre svega, zadužen za telemetriju vozila i koordinaciju sa inženjerima u pripremi „set apa”.

– Nova sezona će biti potpuno različita od prethodne kada je reč o trkama u „Seat leon kupu”, pre svega zbog prelaska s „danlop” na „jokohama” pneumatike. To je sada potpuno drugčija situacija na stazi. Testirali smo automobile nedavno u Barseloni na stazi Kataljunja, i dobili parametre koji će nam znatno koristiti na startu takmičenja – istakao je Rastović.

POZITIVNE STVARI

Čeda Brkić, proslavljeni srpski automobilista, naglasio je u otvaranju konferencije da će članovima Lein rejsing tima prioritet predstavljati međunarodne trke u CEZ šampionatu.

– Tim je novoformiran i to je pozitivna stvar za automobilizam. Glasam da se u regionu češće pruži šansa talentovanim i ambicioznim vozačima.

FENOMEN NA DOMAĆIM STAZAMA

Uroš Brkić je istakao da je „reno klio RS” nov automobil na stazama u Srbiji i regionu. U pitanju je automobil fabričke „reno sport” serije.

– Poseduje turbo motor 1,6 litara i razvija 220 konjskih snaga. Ima menjač sa elektronskim biračem. Za mene kao vozača je sve to novo, ali i pored toga očekujem pozitivne rezultate na stazi.

Komentari su zatvoreni.