MENI

Nissan Qashqai s popustom i do 2.000 evra

Doručak kod MINI-ja

11. 12. 2014. Comments (0) Views: 982 Industrija

Opel Corsa automobil godine 2014. u Srbiji

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije za izbor automobila godine, jedini nezavisni te vrste u našoj državi, izabrao je petu, najnoviju generaciju Opelovog modela Corsa za Automobil godine 2014. u Srbiji. Od 70 mogućih, Corsa je dobila 68 bodova, Toyota Yaris 51, a Ford Focus 48 bodova.

??????????

Ovogodišnji žiri je radio u proširenom sastavu: Dragan Milutinović – RTS, Vladan Slavković – Formula Team, Zoran Samardžić – sajt www.auto-info.rs, Mladen Radulović – Kurir, Dragan Stanimirović – Naše novine, Petar Živkovic -Večernje novosti, Goran Sarić – sajt www.automagazin.rs i Zoran Plavšić – nezavisan novinar.

U konkurenciji su ove godine bila 33 automobila, od kojih je eliminacijom u prvom krugu izabrano 10 finalista: Hjundaji i20, Ford Focus, Mazda 2, Škoda Fabia, Renault Twingo, Nissan Qashqai, Toyota Yaris, Mercedes C klase, Volkswagen Passat i Opel Corsa.
Opel Corsa je dobila najviše glasova jer je jedan od najpopularnjih novih malih automobila na našem tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi. Za 32 godine od kako se proizvodi, Corsa je kroz kroz četiri generacije, širom Starog kontineta, prodata u 12,4 miliona primeraka. Sa modelom Astra, Corsa je Opelov najpopularniji model – sa učešćem u prodaji te kompanije većim od jedne četvrtine. Dostupna u verzijama sa troja i petora vrata, Corsa je trenutno četvrti najprodavaniji model u segmentu malih automobila u zapadnoj Evropi.

Peta generacija Corse ima novi izgled i s novim podvozjem i optimizovanim upravljanjem nudi novo iskustvo u vožnji, vrhunsku digitalnu povezanost i, kako Opel navodi, odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i bitno izmenjenih turbo dizel motora omogućava dobre performanse uz nisku potrošnju goriva.
Simbolično obeležje – statueta Automobila godine 2014. u Srbiji – Opelu će biti dodeljena na svečanosti koja će biti organizovana početkom naredne godine.

11.12.2014.
Za detaljnije informacije, molimo kontaktirajte:
Dragan Milutinović, koordinator žirija
mobille@eunet.rs

Komentari su zatvoreni.