MENI

Impresivni Borković startuje iz prvog reda u Suzuki

Ogroman uspeh Borkovića na Suzuki, prvi svetski podijum za...

25. 10. 2014. Comments (0) Views: 1140 Autosport, Kružne trke

Uspešno završeno testiranje u Barseloni za Lein Racing tim

Lein Racing tim na čelu sa Dejanom Bulatovićem i Mladenom Lalušićem odradili su zadnje pripreme i testiranja uoči zadnje trke šampionata na stazi Katalunja u Barseloni, koja će se održati sledećeg vikenda. Momci su zadovoljni zbog pređenih 800 test kilometara ukupno, i time obezbedili veoma važne podatke koje su bili neophodni za pravi “set-up” automobila za zadnju trku kalendara Seat Leon Eurocup-a.

DEjoSeatBarselona

Da bi bili svi zadovoljni, prvo je morao biti zadovoljan glavni menadžer tima, Miran Kacin…

„Završili smo prvi dan treninga koji smo iskoristili da vozači upoznaju stazu jer su prvi put u Barseloni, kao i ceo tim koji je sakupljao podatke šta se dešava sa automobilom, gumama i šta su rekli vozači u vezi staze. Već na drugom delu testiranja prvog dana počeli smo sa podešavanjem auta, i na osnovu podataka dobijenih od vozača dosta se približili najbržem vremenu ostalih timova koji su testirali na stazi. Danas je bio Seatov dan, tako da su svi timovi trenirali za poslednju trku sezone, koja će se odrzati sledeći vikend. Dejan je već počeo da nam daje neke važne podatke koji su nas usmerili šta da radimo sa autom dok smo posle toga sa Mladenom napravili veća podešavanja trapova. Mnogo smo zadovoljni: napravili smo dobar broj kilometara, aututomobili su funkcionisali besprekorno, osim malih sitnica koje smo rešili uz pomoć inženjera iz Seata. Sutra imamo još vremena za trening, da isprobamo još par stvari I pripremimo se za kvalifikacije.“ izjavio je Kacin nakon prvog dana testiranja.

Nakon prvog odvoženog dana, tim je sakupio dosta podataka koji su bili značajni za dalja testiranja. Menadžer je bio krajnje zadovoljan, kao i ostali u timu a Dejan Bulatović i Mladen Lalušić su napravili veliki broj kilometara, što je glavni recept za uspeh.

„Završili smo oba dana testa u Barseloni, obavili smo sve što smo imali u planu. Dejan i Mladen su danas odradili to što smo od njih očekivali, dosta smo se „poigravali“ sa setup-om i došli smo do nekih konačnih podešavanja, koja su dosta važna za kvalifikacije. Momci su napravili zavidan broj kilometara i pri tome su naučili stazu, a time smo se dosta približili konkurenciji i dosta smo napredovali u poređenju sa prvom i drugom trkom. Očekivanje i želja je da se približimo što bliže konkurenciji i da završimo sezonu sa što više sakupljenih informacija oko auta, guma tako da možemo vozačima najbolje pripremiti njihov „alat“ (auto) kako bismo napravili što bolja vremena na stazi. U dva test dana, momci su odvezli dobrih 400 kilometara, svaki. Najbrži krugovi su se vrtili oko 2:00 minuta. U poređenju sa vremenima prije, napravili smo dosta poboljšanja, sa time što su ipak uslovi različiti, zbog promena temperature, u poređenju sa početkom godine. Momci su zadovoljni, kao i ostali u timu, a sada nam ostaje da vidimo kako ćemo izvoziti slobodne treninge, kvalifikacije i trke.“ – završio je menadžer tima, iskusni Miran Kacin.

Komentari su zatvoreni.