MENI

Nema testiranja u Moskvi, otkazana trka u SAD

Dušan Borković 12. u kvalifikacijama

5. 06. 2014. Comments (0) Views: 2516 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Sreća dolazi sa iskustvom

„Važno je da si brz, a sreća dolazi sa iskustvom”, reče onomad tokom WTCC vikenda u Slovačkoj vrsni poznavalac problematike našem Dušanu Borkoviću. I istina je, ozbiljno je brz, ali mu nedostaje iskustvo, jer svakako i ne može da ga ima, jer mu je ovo premijerna sezona u šampionatu turing automobila, koji beleži stalni rast gledanosti.

Borkovicsevroletcruz

U vikendu pred nama Dušan Borković i družina voziće u Moskvi, koja u neku ruku zahvaljujući generalnom sponzoru našem asu dođe kao domaći teren. Time je i odgovornost veća, a svakako je i vreme da „napravi” dabar rezultat. Posle odličnog nastupa na premijernoj trci u Maroku i pristojnog plasmana nedelju dana kasnije u Francuskoj, usledila su tri vikenda za zaborav. Počev od brisanja rezultata sa kvalifikacija u Mađarskoj, preko već poznatih detalja u Slovačkoj i Austriji.

U odnosu na prethodne godine popularnost Dušana Borkovića na domaćoj ali i svetskoj sceni, koja je u direktnoj vezi sa gledanosti, u mnogome je porasla, ali sada fale rezultati. Niko toga nije bolje svestan od Borkovića i njegov tima, tako da bi mu dobar plasman, odnosno novi bodovi, i te kako prijali i ujedno dali osnov za nove pregovore, baš sa ljudima na čijoj će teritoriji i voziti.

Onomad kad se pripremao i izražavao nade i očekivanja za premijernu sezonu WTCC i samo učestvovanje bilo je u ravni uspeha. No, posle pomenutih rezultata na prve dve trke, normalno je da apetiti porastu, što je svakako poželjno, ali onda kreće serija pehova i onda počinju lagano da izmiču i pobednički podijumi. Međutim, i pored svih poteškoća Borkovića i dalje krasi pobednički mentalitet i pozitivan način razmišljanja.

Kad je u pitanju podešavanja automobila za svaku trku, što posebno zanima armiju navijača i obožavaoca u
Srbiji, tu stvari stoje od vikenda do vikenda. Mnogo je malo vremena, ali i para za slobodne treninge da se sve podesi kako treba, a čitavu stvar posebno otežava činjenica da se ove godine vozi potpuno novi auto, i da zbog toga nemam nikakvih parametara od prethodne godine. Činjenica je da mehaničari daju maksimum i da Borković ume da iskoristi odlično podešavanje i ubrza se, ali…

SUROVI PROFESIONALIZAM

Svetski šampionat turing automobila krasi surovi profesionalizam, što su mogli da osete bezmalo svi učesnici u dosadašnjem delu sezone. Jednostavno rečeno mesta za opomene nema, već odmah sledi kazna za svaki mogući propust, odnosno nepažnju. Minimalni novčani iznos jedna kazne iznosi 1.000 evra, a kreće se i do 10.000. Plus, brisanje plasmana sa kvalifikacionih treninga, što direktno utiče na startnu poziciju.

Komentari su zatvoreni.