MENI

ETCC, Slovakiaring (snimak trke)

Promovisan tim „1 na 1“

15. 05. 2014. Comments (0) Views: 704 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Borković: Najzad se sjajno osećam u automobilu

Srpski as kaže da je ekipa značajno unapredila njegov Chevrolet Cruze #98

test 1

Napokon dobre vesti za najboljeg srpskog automobilistu Dušana Borkovića. Posle trkačkog vikenda u Slovačkoj na kojem je prva trka prekinuta, a druga otkazana zbog loših vremenskih uslova, Borković je produžio boravak u Bratislavi zbog testova koji su održani juče i danas.

Jučerašnjem testiranju pored Dušana Borkovića i Huga Valentea prisustvovali su i svi vozači Lade i All-Inkl.com Munnich tima. Borković je već pri prvim krugovima uspeo da poboljša vreme i do kraja dana je na starim gumama imao bolje vreme nego na kvalifikacijama proteklog vikenda.

Testovi su danas nastavljeni, a Borković je prezadovoljan rezultatima.

– Na današnjem testu sam u drugom sektoru koji mi je zadavao najviše problema za vikend i zbog kojeg sam najviše i ostao na testiranju, bio za jednu desetinku brži od vremena koje su postavili najbrži vozači prošlog vikenda. Medjutim, nije ni vreme toliko bitno, koliko to da se automobil unapredio za jedan veliki korak. Sada ga mnogo bolje osećam i neizmerno sam zahvalan mom NIS Petrol by Campos Racing timu. Iako je ovo samo jedan test i gotovo sam siguran i jedini do kraja godine zbog nedostatka budžeta, meni je mnogo značio -zaključio je Borković koji se posle današnjeg testiranja vraća u Srbiju.

Sledeća runda WTCC takmičenja održava se u Salzburgu 25.maja.

Komentari su zatvoreni.