MENI

Ponikve na donjoj granici prihvatljivog

Pet trka i jedan trening u nacrtu kalendara za...

1. 03. 2014. Comments (0) Views: 2461 Motociklizam, Motokros

Sagmajster junior „sredio“ nogu na tenisu

Manje od mesec dana ostalo je do start Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu, a ni malo lepe vesti stižu nam iz Subotice. Ričard Sagmajster na neobaveznom teniskom meču polomio je nogu i završio u gipsu, što će ga po preporuci lekara naterati da ga nosi oko četiri nedelje.

Richi1– Prosto neverovatno. Moto krosom se bavim skoro ceo život, i do sada sam imao ,,samo“ dva preloma na stazama. Imam 19.godina, i ovo mi je deveti prelom. Nema potrebe da nabrajem šta sam slomio i koliko puta. Kako mi vreme i uslovi dozvoljavaju, pokušavam da se profesionalno bavim moto krosom, ali sada sam došao do saznanja da još imam šta da naučim. Pošto volim rekreativno da igram tenis, otišao sam sa bratom na jedan sparing meč. U jednom trenutku sam loše stao, i izvrnuo članak. Kako sam već ,,stara kajla“ i znam šta je slomljeno i šta nije, odmah sam pozvao oca, i rekao mu da mi je noga slomljena, i da mi donese knjižicu kako bi otišli do bolnice – rekao je Sagmajster junior, koji je od sinoć u gipsu.

Za poslednji vikend marta kada na Horgošu startuje šampionat, Ričard se odavno priprema, a da li će do tada skinuti gips i sesti na motor, ostaje da se vidi.

Richard

– Moram reći iskreno, nisam plakao zbog bolova, vec zbog uloženog truda, energije, i svega što je deo profesionalizma. Objavio sam sliku na fejsbuk stranici, odmah su me drugovi pozvali, i to mi se dopalo, jer znam da imam podršku. Doktori su rekli da odmorim četiri nedelje, ali ako bih ja slušao doktore, ceo život bih imao ,,beli pokrivać“, na telu. Mene 29 i 30.marta čeka prva trka na Horgošu, i ja do tad moram biti spreman, ne znam još kako ću, ali ja nisam taj tip koji se predaje, i siguran sam da ću biti na startnoj rampi, i barem pokušati da odvozim trku – jasan je Ričard.

Šta je prokomentarisao Sagmajster senior?

– Tata je rekao, da nisam normalan. A, pre tenisa pričali smo o povredama, i rekao je da se ne povredim, i ja baksuz, povredim se. I sad moram ponovo sve ispočetka…

Komentari su zatvoreni.