MENI

Tripla kruna za Viktora Ivanovića

Tuce moto kros trka 2014 na Balkanu

18. 12. 2013. Comments (0) Views: 1216 Dakar, Motociklizam

Sagmajster jedva čeka da Dakar počne

Gabor Sagmajster jedni predstavnik Srbije na maratonskom Dakar reliju i naredne godine voziće motocikl po bespućima Južne Amerike u kategoriji privatnika sa još petoricom kolega u Torsten Dakar timu. Tim povodom upriličena je konferencija za novinare u prostorijama Euro petrol i Euro gas kompanije koja nekoliko sezona unazad sponzoriše našeg asa.

Press gabor 1

– Jedva čekam da počne! Poslednjih dva meseca bez prestanka jurcam na sve strane u nameri da obezbedim što više finansija i ujedno da treniram i mogu reći da mi je skoro svega preko glave. Možda će nekom to sumanuto zvučati, ali jedva čekam da uzjašem motor i upustim se u sedmu Dakar avanturu. Psihofizički sam u potpunosti spreman, motor je praktično ispred obale Argentine, a i mi ćemo drugog dana Nove godine kročiti na tlo Južne Amerike i od tog trenutka sam potpuno lud – rekao je Sagmajster brojnim novinarskim ekipa.

Organizator je za narednu godinu uveo par vrlo zanimljivih novina, koje će najzahtevnije takmičenje učiniti maksimalno teškim i koje će završiti samo najspremniji.

gabor Sagmajster1

– Imam već dovoljno iskustva da i pomenute novitete doživim kao normalno izdanje Dakara. Više od 1.500 kilometara bez asistencije svakako je napor, ali ćemo se već nekako snaći. Kako budu drugi radili, tako će i mi, pri tome mislim na kolege iz Torsten tima. Rečeno je da će specijalni ispiti biti duži nego inače, što iz prakse može da znači da će biti manje naporni, ali ostaje nam da vidimo. Takođe je bilo reči da će se voziti na visokoj nadmorskoj visini, ali mi svakako nije prvi put. Spreman sam za maksimalne domete u kategoriji privatnika i mislim da mogu bolje od osmog mesta u pomenutoj konkurenciji. Vozački fabričkih timova priča su za sebe, a mene prevashodno kao i svaki put do sada, interesuje da stignem na cilj, a rezultat će doći sam po sebi – jasan je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.