MENI

Filipović ubedljiv u diviziji tri oko Šumadija sajma

Do tačke prevrtanja i paljenja

27. 10. 2013. Comments (0) Views: 1534 Autosport, Kružne trke

Finale u znaku prevrtanja i prekida

Druga trka finalnog vikenda šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije i Srpskog automobilskog saveza koja je održana na uličnoj stazi oko Šumadija sajma u Kragujevcu bila je u znaku silnih lupanja, izletanja i prekida. Od četiri divizije koliko ih je startovala čak u tri je dolazilo do prekida zbog pomenutih situacija, na sreću bez posledica po same aktere, dok će zato auto limarai imati pune ruke posle.

IMG_8982

Slične situacije viđene su i prethodnog dana, tako da je u nedelju na startu trka svake od divizija bio primetno manji broj automobila. Limarski radovi po pravilu nisu problem, dovoljno je ponekad i na licu mesta sa priručnim alatom ispraviti krilo, blatobran, vrata ili bilo koji drugi deo takmičarskog automobila. Problem je kada dođe do kvara na agregatu, a noć ume da bude kratka da se isti otkloni, čak i kada se dobije dozvola od direktora trke da se automobil preveze do radionice.

U žaru borbe događa se mnogo toga na stazi, ali se vrlo dobro zna šta je dozvoljno, a šta je kažnjivo. Istina je da jedan deo publike uživa kada gleda duel na stazi za bilo koju poziciji, ali isto tako ima i onih koji ne računaju da su bili na trci ako nisu videli izletanje sa spektakularnim prevrtanjem. Na finalnoj trci pomenuti su imali nesvakidašnje mnogo situacija u kojima su mogli „uživaju“. Prvi prekid dogodio se u diviziji 3. Posle pauze od gotovo 40 minuta Dragan Filipović pobednik od prethodnog dana nije želeo da nastavi trku, jer je po njemu sve izgubilo takmičarski duh.

IMG_8983

Kada se odlučuje o šampionskim titulama, pojedini takmičari prosto ne biraju sredstva da se domognu istih. Organizator je učnio maksimum napora kako bi sprečio pomenute situacije, ali na trenutke stvari se prosto izmicale kontroli. Isticanje crvene zastave i prekid trke bili su jedini način da se usijane glave ohlade, kako bi čitavi stigli do cilja. A, po završenoj trci kada se vrate u boks, kreće demontaža kamera iz automobila i pisanje prigovora na nesportsku vožnju, tako da će dobar deo titula biti osvojen za zelenim stolom(čitaj odlukom disciplinskog sudije) umesto na stazi.

IMG_8984

NEZVANIČNI REZULTATI

Divizija 1: 1. Đ. Ristić, 2. N. Jovanović, 3. D. Ilić
Divizija 2: 1. V. Davidovski, 2. P. Lambaša, 3. M. Pavlićević
Divizija 3: 1. B. Ćopić, 2. R. Vojnović, 3. S. Jevtić
Divizija 4: 1. A. Tošić, 2. D. Stojković, 3. Ž. Terzić

Komentari su zatvoreni.