MENI

Tošić junior slavio u prvoj trci na Ada Huji

Marković vodeći u klasi 1 uoči četvrte karting trke

12. 06. 2013. Comments (0) Views: 1472 Karting

Veća ponuda od potražnje u karting šampionatu SAKSS

Vest da je na polovini karting šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije(SAKSS), uočena veća ponuda za organizaciju trka od potražnje, odnosno već određenih termina u kalendaru takmičenja, neupućenima u stanje stvari domaćeg sporta brzina na četiri točka to i ne bi bila neka novost, ali…

KARTINGU trenutku kada o domaćem auto karting sportu „brinu“ dva Saveza, a jedva ima mesta i za jedan koji bi mogao da opstane i kako tako kvalitetno radi, kada je finansijska situacija nikad lošija, a sponzor je misaona imenica, svakog ko iskreno voli osnovnu školu sportske vožnje u narodu pozantiju kao karting, i te kako raduje činjenica da se čelni ljudi SAKSS nalaze na slatkim mukama.

Do kraja šampionata u kalendaru takmičenja „stoje“ još dva rezervna termina i jedan sa tačnom lokacijom održavanja, drugim rečima ukupno je u planu još tri organizacije, a sa druge strane postoje ponude za četiri takmičenja. Jedno je sigurno pre nego što donesu konačnu odluku, a o istoj će raspravljati U O SAKSS, roditeljima i deci ne preostaje ništa drugo već da čekaju spremni kao u predstartu. Kako god da odluči veće mudrih, po logici stvari, ali i na osnovu dosadašnje prakse, uvek će biti nezadovoljnih, sa manje ili više suvislim objašnjenjem, zašto su baš za ili protiv odluke.

karting1Zlonamerni mogu reći da je ovako stanje uslovljeno željom roditelja da im deca što više voze, ili da dobiju što više šansi (čitaj trka, odnosno bodova) da se domognu titula, ali da to po običaju neće dugo trajati. Čim tate i sinovi ostvare ambicije i odu korak dalje, sve će se vratiti na staro, bolje reći na tavorenje. Naravno reč je o deci u prve tri klase, jer su tu nalazi rasadnik budućih talenata, nekih novih Vesnića, Borkovića… U „većim“ klasama učestvuju već stasali momci, koji ne mare mnogo šta žele roditelji i u manjoj meri zavise od finansijske podrške porodice.

Dobronamerni, sa ograničenim rokom trajanja, jer iskustvo nas uči da ne verujemo u mogućnost beskonačnog trajanja pomenutog stanja, žele da jašu na talasu uspeha, posle tri vezano organizovane trke na jednom do dva kartodroma u prestonom gradu. Ada Huja iz izdanja u izdanje, jasno je pokazala da je prava oaza i utočište za sve koji vole karting, ali i da je moguće da domaći šampionat uz malo volje i truda može da liči na sve druge profi trke u okruženju.

U Srbiji pored pomenutog „igrališta“, na ulasku u Beograd iz pravca aerodroma nalazi se još jedno, a treće je u Kuli kod Vrbasa. Jagodina užurbano privodu kraju izgradnju svog kartodroma, tako da na sreću ima gde da se vozi, samo je pitanje, koliko će trka i na kojim lokacijama biti organizovano do kraja sezone…

Komentari su zatvoreni.