MENI
MNOGI BI UZELI LIZING SAMO ZBOG

Skandalozna gužva na štandu VB Leasinga

Scania Srbija na novoj adresi

SPREMAN ZA MAKSIMALNE DOMETE Dušan Borković

26. 03. 2013. Comments (0) Views: 2716 Galerija, Industrija, Sajam

Filovanje i tihi jecaji

I pored činjenice da su 51. Međunarodni Salon automobila i 7. Sajam motocikala „Motopešn“ tokom prvog vikenda trajanja izuzetno posećeni, malo je nedostajalo da se završe pre vremena. Na dan otvaranja u petak 22. marta, Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i generalni direktor Fijat automobila Srbija (FAS) Antonio Ćezare Ferara potpisali su protokol kojim se građanima Srbije omogućava kupovina „fijat 500L“ po povoljnijoj ceni – od 10.900 evra, umesto 13.900. Dinkić je posle potpisivanja protokola istakao da će iz budžeta biti odobreno 3.000 evra popusta po vozilu, što se protumačilo kao „filovanje“ fijata našima para, a burna reakcija Srpske asocijace uvoznika vozila i delova, se na kraju svela na tiho jecanje, a oni su ga nazvali protestom.

U isto vreme široke narode mase već navikle na razne situacije u državi, a generalno bez para nisu mnogo pridavale značaja novonastaloj situaciji, već su sa velikom pažnjom obilazile štandove izlagača, kako bi što bolje sve videli, odnosno fotografski i video zapisima zabeležila, da bi u mraku sobe filovali maštu i manje više glasno jecali, što za metalnim lepotanima, a što nad sudbom kletom, jer nemaju novac da ih pazare.

Zapaženo mesto u svakoj od izložbenih hala zauzeli su predstavnici auto moto karting sport. Bez obzira da li su aktuelni šampioni na dva ili četiri točka, svi od reda su sa puno pažnje i strpljenja, razgovarali i potpisivali postere vernoj publici, koja za razliku od takmičenja, kada praktično i nema načina da razgovara sa takmičirima, sada datu priliku svojski koristila. Euro petrol ima ponudu 3 u 1, praktično najraznovrsniju, Gabora Sagmajstera učesnika Dakara na motoru, Nikolu Miljkovića šampiona u automobilu i Luku Vojnića takođe šampiona, ali u kartingu.

Miloš Milovanovič istaknuti internacionalac i šampion u brzinskom motociklizmu posetiocima skreće pažnju da je za pobedu pored brzine potrebno imati i bezbednu opremu poput Daineze kombinezona i AGV kacige. U isto vreme braća Miloš dobitnik Zlatne kacige i Uroš Brkić, na štandu Bilštajna propagiraju da bez kvalitetnog oslanjanja automobila nema ni vrhunskih rezultata. Na štandu Revočip firme za tjuniranje iz Užica, šepure se reno klio šampionski reli automobil Vladice Rabrenovića i motocikil yamaha u klasi do 600 kubika, takođe šampiona Dušana Blagojevića. Aleksandar Tošić sa hondom u Valvolina bojama demonstrira krajnjim korisnicima, da je za uspeh i te kako bitan pravilan izbor ulja, dok Jovana Jovanić i Živko Gajić upotpunjuju sliku o aktivnom učešću takmičara na salonskim prikazima.

Komentari su zatvoreni.