MENI

Poznati termini trka za narednu sezonu

Bez varnica i maziva nema ni uspeha

11. 12. 2012. Comments (0) Views: 1499 Autosport, Ostalo

Toške i Kastro dobacili do punta

Predstavnici Srbije Aleksandar Tošić Toške i Zoran Kastratović Kastro, na prvoj međunarodnoj trci šampiona koja je održana u zagrebačkoj Areni, i pored maksimuma snage, volje i želje nisu mogli dalje od prvog kruga. Od Tošića u fijatu grande punto bio je bolji Nemac Rafael Salzinger, a od Kastra Mađar Laslo Sasz.

POGREŠAN IZBOR DELA STAZE Rafael Salzinger i Aleksandar Tošić

POGREŠAN IZBOR DELA STAZE
Rafael Salzinger i Aleksandar Tošić

Kao pobednici prve trke ostaće zapamćeni Nikola Belohradski (juniorski kup), Niko Pulić (nacionalni kup) i Boris Miljević (međunarodni kup). Prvak svih prvaka dobijen je vožnjom pobednika nacionalnog i međunarodnog kupa, te je titula najboljega pripala Niki Puliću.

– Dva hiljadita dela sekunde u trećoj vožnji, pri rezultatu 1:1 protiv Salzingera, delila su me od prolaska u drugo kolo, ali jednostavno nije se moglo više. Istina je da su automobili uslovno rečeno bili istovetni, ali sama konfiguracija staze je bila presudna. Prilikom izbora dela staze, da li ću u trećem okršaju, voziti untrašnji ili spoljni krug, izabrao sam pogrešni, verujući da je sve jedno. Ispalo je da nije i tako sam se preselio u publiku – rekao je Aleksandar Tošić

Od međunarodnih vozača najspretnijim na stazi pokazao se Boris Miljević koji je u finalnoj vožnji međunarodnog kupa pobjedio legendarnog Pjera Longija, koji je odradio najbrži krug u Areni. Treće mesto u kupu pripalo je Luki Rosetiju.

Komentari su zatvoreni.