MENI

Lagano zagrevanje za makadam

Makadam lek za dušu i novčanik

25. 11. 2012. Comments (0) Views: 732 Autosport, Reli

Čibej slavio u škodi oktaviji WRC

Posle četiri specijalna ispita i vrhunskog spektakla na brzincu Savršćak, u nedelju je završen 3. reli šou Santa Domenika. Od 84 posade na tehničkom pregledu, 79 njih se pojavilo u nedelju ujutru na startu, di cilja je stiglo 60 posada. Pobedu u generalnom plasmanu ostvario je domaćin, Ivan Čibej, odličnom partijom u „škodi oktaviji WRC“. Iza njega završava Slovenac Darko Peljhan u „micubiši lanseru EVO 9“, a poslednji stepenik podijuma zauzima još jedan iskusni domaćin, Nenad Lončarić, u „subaru imprecu WRX STI“.

ODLIČNO DESETO MESTO Vladica Rabrenović (Foto: P. Janković)

ODLIČNO DESETO MESTO
Vladica Rabrenović (Foto: P. Janković)

Jedino delimično iznenađenje što se tiče generalnog plasmana, jeste činjenica da je novi- stari prvak Hrvatske, Jure Šebalj, ostao bez plasmana na podijuma, zauzevši četvrtu poziciju.Tročlana ekspedicija srpskih relista dobila je tačno ono za šta je došla na ovaj zaista vrhunski spektakl u organizaciji AKK Sveta Nedelja. Vladica Rabrenović je iz daleke Švedske zapucao put Hrvatske po dobar provod i što bolji rezultat, i to je na kraju dobio- 10. mesto u generalnom plasmanu i druga pozicija u klasi 2 su zaista fantastično dostignuće. Uspeh još više dobija na značaju ako se zna da su Rabrenović i njegova ekipa proveli celu noć u garaži, jer je na motoru Rabrenovićevog „reno klija“ izgoreo klip!

Za razliku od Rabrenovića, ekipa „MM Pauerr“ je pre svega pošla u vrhunski provod i druženje, pa se i oni vraćaju kućama prezadovoljni. Na kraju je posada Vićentić- Pijević bila bolja u internom okršaju od posade Lazarac- Gajić, mada treba priznati da je Lazarac imao jedno izletanje koje ga je koštalo gubitka od preko četiri minuta. Koliko je suštinski rezultat u ovoj prilici bio nebitan, najbolje ilustruje podatak da su obe posade ekipe „MM Pauer“ tokom prvog brzinskog ispita izvezle tri, umesto dva predviđena kruga prvim brzincem, zbog čega su već od starta imali gubitak od preko 10 minuta! S druge strane, taj opušteni pristup doneo ima je ovacije i domaće, ali i srpske publike, koja se ovog vikenda zaputila u Svetu Nedelju.

POBEDNIK Ivan Čibej

POBEDNIK
Ivan Čibej

Koliko je ovo sjajno takmičenje popularno i u zemljama u okruženju, govore najave da će Srbi, Mađari i Slovenci pohrliti naredne godine u još većem broju, u želji da takmičarsku sezonu zaokruže pravom razonodom i spektaklom za publiku.

I. Marković

Komentari su zatvoreni.