MENI

Prvi Tesla reli za zdraviju životnu sredinu

Na alternativna goriva po Srbiji

24. 10. 2012. Comments (0) Views: 1512 Autosport, Brdske trke

Kolege za Miloša Spasojevića na Avali

U vikendu pred nama, 27 i 28. oktobra, na Avali, dugoj 3. 910 metara, vozi se poslednja trka Otvorenog Šampionata AMS Srbije – SAS na brdskim stazama. Kuriozitet čitavoj priči daje detalj da je takmičenje humanitarnog karaktera. Automobiliste je od uvek krasila kolegijalnost, pored rivaliteta na stazi.

VEDROG DUHA Miloš Spasojević

VEDROG DUHA
Miloš Spasojević

Pored činjenice da ova trka odlučuje pitanje šampiona na brdskim stazama za 2012. godinu, posebna pažnja biće poklonjena humanitarnom karakteru ove manifestacije. Real moto sport klub organizator, odlučio je da sve prihode od startnina uplati na račun za dalje lečenje svog takmičara, poznatog beogradskog vozaca Miloša Spasojevića, koji je na treningu pred brdsku trku na Tari u teškom udesu ostao bez noge.

– Postoji mogućnost da ga lekar pusti ili da nestane iz bolnice na jedno sat dva vremena, barem u subotu kada najavljuju lepo vreme, kako bi prisustvovao trci. Akciju prati sa oduševljenjem, oseća se dobro, uredno vežba i vedrog je duha – rekao je Todor Stamenković kandidat za prvo mesto u generalnom plasamnu.

Pored važnih bodova, automobilisti su i ovoga puta pokazali solidarnost, pa ce se na stazi naći takmičari koji inače ne voze na brdskim stazama. Pojedinci su se dogovorili da jedan auto vize dva takmičara, jedan u subotu, odnosno drugi u nedelju, da bi mogli da uplate posebno startnine.

Među njima će se naći i novu šampion Evrope na brdskim stazama u kategoriji 1, Dušan Borković, koji učešćem želi da doprinese atraktivnosti i humanitarnoj misiji. Prema pristiglim najavama, očekuje se učešće više od 50 takmičara iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Interesantan takmičarski vikend sastoji se od dve trke, po jedne tokom subote i nedelje. Treninzi će biti voženi za svaku trku posebnu, u subotu i nedelju s početkom u 11:00 časova, a trke su na programu oba dana sa startom u 13:30 časova.

Komentari su zatvoreni.