MENI
OBAVEZNO VEZIVANJE Nije dovoljno samo imati kacigu, već je i pravilno koristiti

Kaciga glavu čuva

NOVO MESTO ZA PROVERENU USLUGU Kragujevac, Mlavska 1

AMSS Auto centar u Kragujevcu

SREBRNI Ekipa iz SRbije

24. 09. 2012. Comments (0) Views: 1146 Bezbednost

Osnovci iz Srbije drugi u Evropi

Reprezentacija AMSS osvojila je sjajno drugo mesto na 27. FIA evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje je održano od 21 do 24. septembra u Poljskoj, u gradu Bohnja. U konkurenciji 20 ekipa iz čitave Evrope, najbolji osnovci Srbije, pobednici državnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” koju AMSS vec 43. godine organizuje, podelili su drugo mesto sa ekipom iz Rusije. Prvo mesto pripalo je učenicima iz Češke, a treće su podelili takmičari iz Švajcarske i Letonije. Odlučivale su nijanse, odnosno tek po nekoliko poena, pa su prvoplasirani osvojili 613, ekipa AMSS 606, a osvajači bronze 603 poena.

 SREBRNI Ekipa iz SRbije Vicešampioni Evrope u poznavanju saobraćaja su Katarina Rajković, OŠ „Dragojlo Dudić“, Beograd, Karolina Kardoš, OŠ „Petefi brigada“ iz Kule, Miloš Marković, OŠ „Vuk Karadžic“, Požarevac i Bojan Zdelar, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Sremska Mitrovica.

Naši Katarina i Bojan osvojili su i prva dva mesta za najbolji crtež na temu saobraćaja, što je takođe bio deo FIA evropskog takmičenja održanog u Poljskoj koje je, inače, obuhvatalo dva teorijska testa, četiri praktične vožnje na poligonu i dve fakultativne discipline, a održavalo se u sportskoj areni u Bohnji.

Svečanim ceremonijama otvaranja i zatvaranja takmičenja prisustvovali su najviši zvanicnici Svetske automobilske federacije – FIA, a nagrade najbolje plasiranima dodelili su Werner Kraus, predsednik FIA regije I, Jakob Bangsgard, generalni direktor FIA, kao i gradonačelnik grada domaćina, Bohnje.

Takmičenje u Poljskoj bilo je dobro organizovano po oceni takmičara, nastavnika i članova delegacije i to u svim elementima – takmičarskim poligonima, suđenju, smeštaju, zabavnom programu i, pre svega, druženju osnovaca iz svih zemalja Evrope.

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ se vec 43 godine održava u svim osnovnim školama na teritoriji Srbije u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a kontinuiran rad na edukaciji najmlađih rezultirao je ovogodišnjim osvojenim srebrom, ali i titulom prvaka Evrope iz 2007. godine kao i tradicionalno dobrim plasmanima u konkurenciji više od 20 evropskih zemalja na svim do sada održanim evropskim takmičenjima.

Naredno, 28. FIA Evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja bice održano u Crnoj Gori, u Baru, od 20. do 23. septembra 2013.godine.

kontakt osoba
Zorica Bilibajkic, PR AMSS

Komentari su zatvoreni.