MENI
U SUSRET SEZONI Detalj sa zimskog okršaja

Peta jubilarna sezona KAL

BUDUĆI MAJSTORI VOLANA Takmičari iz osnovnih klasa

4. 03. 2012. Comments (0) Views: 1383 Karting

SAKSS organizacijom tri trke osigurao šampionat

Dragan Bokčić novi predsednik karting komisije Sportskog auto karting saveza Srbije, predsedavao je prvim ovosezonskim sastankom, koji je iznedrio nekoliko ključnih odluka, za bolje sutra osnovne škole sportske vožnje. Kako su prethodnici dobro trasirali put, Upravni odbor je sugerisao da se nastavi u pravcu koji će podići nivo auto sporta na domaćim prostorima.

 BUDUĆI MAJSTORI VOLANA Takmičari iz osnovnih klasa U skladu sa sugerisanim SAKSS je prijavio tri trke za šampionat čije će pokrovitelj biti Euro petrol i Euro gas iz Subotice, što je sasvim dovoljno za regularnost i proglašenje pobednika na kraju sezone. Timsko prvenstvo Srbije novitet je koji će omasoviti takmičenje i u isto vreme privući neke nove potencijalne takmičare.

– Prva i najvažnija odluka je, da u aktuelnoj sezoni nema promene što se tiče klasa. I ove godine vozićemo šest klasa, plus Kup Srbije i timsko prvenstvo. Nova komisija kojom predsedavam jednostavno nastavlja započeto. Imamo prijavljenih šest takmičenja, od kojih polovinu organizuje Savez, plus će dve biti održane u Kragujevcu i finalno takmičenje pripada Auto rojal klubu, i rezervni termin. U sklopu razvoja auto sporta, predstavnici kartinga radiće maksimalno da se uključimo u međunarodne tokove, tačnije da dobijem organizaciju trke za Centralno evropsku zonu – rekao je Dragan Bokčić.

Pored timskog prvenstva, namensko trošenje novca na karting još jedna je novina, koja je obnarodovana na prvoj komisiji sa novim predsednikom.

– Zbog svih prethodnih iskustva, koliko će trka biti održana i da li će šampionat na kraju biti regularan, kako bi u potpunosti isključio mogućnost neizvesnosti, Savez je odlučio da stane iza organizacije tri trke koje su po Pravilniku dovoljne da na kraju sezone proglasimo najbolje po klasama. Na ovaj način, svi klubovi pre početka sezone moći će ozbiljno da porade na pripremama, jer neće biti prepreka tokom razgovora sa potencijalnim sponzorima. Plus još tri trke, jedna rezerva i mogući CEZ bili bi više nego puna kapa. Timsko prvenstvo je zamišljeno kao dobar vid da se privuku ljudi koji nemaju mogućnost, novca i želje se voze u drugim klasama. Jedan tim sačinjavaće pet vozača koji će voziti po 12 minuta, u jednom kartingu sa veliko serijskim motorom od 211 kubika sa reduktorom. Trka ukupno traje 60 minuta – zaključio je Bokčić.

Merni instrumenti i sva druga prateća oprema koja je neophodna za održavanje takmičenja, takođe ulaze u namensko trošenje novca i biće u potpunosti nabavljena do 21. aprila kada je zakazan start sezone trkom na Adi Huji.

Komentari su zatvoreni.