MENI
DONACIJA U AKCIJI Sitroen ZX Todora Stamenkovića

Vidosavljević šampion mini zimske lige

IZ MOTOSPORT RADIONICE Vukovićev BMW 320

Vuković i Vesnić u pohodu na Evropu

22. 02. 2012. Comments (0) Views: 1513 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković sa španskim lavom na krugu

Posle osvajanja Evrope na brdskim stazama u 2012, prvi srpski evropski šampion u automobilizmu, Dušan Borković se za sezonu 2013. priprema za nove i neočekivane izazove. Posle dugog razmišljanja šta bi moglo predstavljati stepenicu više u odnosu na postavljeni šampionski rezultat prethodne godine, Dušan Borković se odlučio za takmičenje na FIA Evropskom prvenstvu na kružnim stazama (ETCC) koje se vozi na najpoznatijim svetskim stazama kao što Monca, Imola, Brno.

NOVA SEZONA NOVI IZAZOV Dušan Borković

NOVA SEZONA NOVI IZAZOV
Dušan Borković

Ovaj šampionat se vozi uporedo sa svetskim šampionatom turističkih vozila (VTCC), i direktno se emituje Eurosporta na najvišem nivou što direktno izaziva veliku pažnju javnosti i medija.

Na ovom uzbudljivom takmičenju, koje je logičan nastavak karijere ovog sportiste, “društvo na drumu” će mu praviti trkački automobil Seat Leon S 2000, koji je prethodno bio u posedu slavnog VTCC vozača Gabrijale Tarkvinija.

U planu je i saradnja sa timom Sunread iz Barselone, koji je tu kao neophodna tehnička podrška. To je jedan od najboljih timova koji može da pruži adekvatnu ekspertizu oko održavanja Seata, jer su u zvaničnoj saradnji sa fabrikom ovog proizvođača automobila. Samim tim, stvorene su izvesnije šanse za vrhunski rezultat, o kojem aktuelni šampion komentariše.

– Ovo takmičenje iziskuje svakodnevna testiranja, koja je u ovom trenutku teško priuštiti. Potrebna mi je podrška najboljih, a uz podršku generalnog sponzora, što je i ove godine NIS, grada Pančeva a nadam se i drugih koji će prepoznati važnost promocije za našu državu kroz ovaj sport, verujem da ću doneti Srbiji bar jedan podijum i sa ovog takmičenja, a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama i neku titulu – rekao je Borković.

Komentari su zatvoreni.