MENI

Sagmajster na Dakaru

STARTNA RAMPA U MAR DEL PLATI NA OBALI ATLANTIKA Gabor Sagmajster

Taktički mudro na novom KTM motoru

3. 12. 2007. Comments (1) Views: 2073 Dakar, Motociklizam

SAGMAJSTER TRENIRA NA KELEBIJSKOM PESKU ZA SAHARU

ČINOM učestvovanja na najprestižnijem takmičenju, koje se unazad nekoliko sezona vozi na relaciji Lisabon Dakar, momčina iz Subotice, Gabor Sagmajster već je obezbedio mesto u analima srpskog motociklizma.

Sagmajster Majdan
SIMULACIJE NA MAJDANU: Gabor Sagmajster

U prilog tvrdnji, da čitava angažman nije shvatio olako, govore naporni treninzi u kelebijskoj peščari. Pokušaj verene imitacije saharskog peska, potražio je na lokaciji Majdan.

Gabor Dakar MOL 2007

Mesto pod afričkim suncem, sa srpskom zastavom na motoru KTM, Sagmajster je pronašao u Mađarskom tim Mol Dakar. Pompezna promocija odrađena je u tržnom centru Mamut u samom srcu Budimpešte.

– Vreme polaska u najveću avanturu, se strahovito brzo približava. Naporno i predano treniram u domaćim uslovima, na motoru koji ću voziti na Dakaru, ali ne samo na njemu već i na staroj dobroj kros spravi, koju mnogo bolje poznajem. Kelebijska peščara, tačnije Majdan mi je verna simulacija saharskih dina. No, tek ću na licu mesta utvrditi, koliko sam uspepšno savladao simulacije – veli Sagmajster.

Gabor Dakar MOL 2007 1

Koliko članova broji Mol Dakar tim?

– Ukupno ima devet takmičarskih sprava, od toga nas četiri na motociklima, jedna automobilska posada i četiri kamiona sa po tri člana. Sve izgleda vrlo profesionalno i moćno. Ekipa sa kojom vozima ima višegodišnje iskustvo, a glavni igrač je Salaj Balaš. Nije zgoreg ponoviti, idem da završim bez preteranih ambicija kada je plasman u pitanju. To će biti jedno nezaboravno iskustvo – jasan je Gabor.

Gabor Dakar MOL 2007 2

Satelitska veza

U NEPREGLEDNOM pustinjskom ambijentu, koliko god da ste spremni na svakojaka iznenađenja, vrlo ste bespomoćni bez mogućnosti komunikacije. Drugim rečima, bez satelistkog telefona, prepušteni ste sami sebi, tačnije beznađu.
Ozbiljni timovi poput Mol Dakar družine, svim učesnicima su podelili satelitske telefone. Jedan je i u vlasništvu Gabora Sagmajstera, vredan 1.600 evara. Istini za volju, da ga nije dobio Sagmajster je, svakako planirao da se „ispruži” za pomenuti, jer kud je sve druge pare potrošio, našlo bi se i za telefon.

Odgovor na SAGMAJSTER TRENIRA NA KELEBIJSKOM PESKU ZA SAHARU

  1. […] na 13 takmičenja, jer je podsećanja radi 2008. godine dan uoči starta odložen Dakar u Africi, ujedno i poslednji na Crnom kontinetu. Shodno tome od 13 odrađenih, od toga 11 u Južnoj Americi […]