MENI
Janko Lazarević MX 85 Globare oktobar 2023

Dominacija stranaca u Globarima

Zlatne kacige 2023 Viktor i Ana Kolnookov, Mark Česko i Borko Drašković

„Zlatne kacige „ Kolnookovima i Česku

16. 10. 2023. Comments (0) Views: 582 Endurance, Motociklizam

AMP rejsingu 24 sata moped trka

Trećeg vikenda oktobra Kula je bila epicentar moped trka koji će se pamtiti kao prva ovakva trka ikada vožena u svetu. U periodu od 14. do 15. oktobra, nešto manje od 100 hrabrih takmičara iz Srbije, Hrvatske i Slovenije okupilo se kako bi testirali svoje granice u izazovu koji je zahtevao izdržljivost, veštinu i timski duh. Napetost i uzbuđenje tokom trke bili su neverovatni. Tri vodeće ekipe su se tokom svih 24 sati smenjivale na prvom mestu, ostavljajući gledaoce u neizvesnosti. Na kraju, ekipa AMP Racing iz Domžale, Slovenija, uspela je da se izdvoji i osvoji prvo mesto, odvezavši 1.862 kruga, svega četiri više od drugoplasirane ekipe Garage Team iz Zrenjanina. Treće mesto pripalo je ekipi TSM Racing iz Novog Sada.

Nadmetanje je otpočelo u subotu, 14. oktobra, tačno u 11:00 i trajala je neprekidno 24 sata, završavajući se u nedelju 15. oktobra, u isto vreme. Sve ekipe koje su startovale su i uspele da završe ovu izazovnu trku, što je samo po sebi veliki uspeh.

U časovima odmora

U časovima odmora

„Kada sam predložio ovu trku odmah sam se pokajao.“ – izjavio je kroz smeh vidno premoreni Igor Gašparević, organizator trke – „Ušli smo u istoriju! Upustili smo se u nešto novo, nešto neočekivano. Svi smo izvukli maksimum, pre svega iz sebe, pa potom i iz slabašnih mopeda. Želim da istaknem da je svih 18 ekipa koje su startovale i završilo trku, što je zaista retkost, uzimajući u obzir da je reč o mopedima starim 30 i više godina. Takođe, kada se zbroje svi odveženi krugovi, dolazimo do cifre od 27.338 krugova, odnosno 17.195,6 kilometara, što je gotovo polovina obima planete Zemlje. Čestitam svim takmičarima na svemu.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *