MENI
Dušan Borković TCR Pau II dan Frnacuska

Dva dana vijorila se srpska zastava u Francuskoj

Dejan Pejić i Borko Turudić 7. Mionica reli

Posadi Titov – Spirov 7. Mionica reli

Uroš Brkić brdska trka CEZ Kotor maj 2023

17. 05. 2023. Comments (0) Views: 708 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić u prototipu do drugog mesta u klasi i petog u generalnom

Prethodnog vikenda u Crnoj Gori održana je brdska auto trka „Kotor 2023“ koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu (CEZ) šampionat. Na stazi pokraj Škaljara, dugačkoj 4.350 metara, ušešće je uzelo 117 takmičara iz 5 zemalja. Nakon dve vožnje Brkić je završio trku kao 2. u klasi gde je izgubio prvo mesto za deseti deo sekunde od glavnog rivala. U generalnom plasmanu završio je 5., a pobednik je mađarski takmičar Laslo Sas sa formulom 3000. Od ukupno 5 takmičara iz Srbije najbolji je bio srpski automobilista Uroš Brkić, sa novim prototipom „Norma M20F“.

U izuzetno promenljiivim i nezahvalnim vremenskim uslovima bilo je teško odabrati pravi setap automobila i predvideti da li će se trka voziti po suvoj ili vlažnoj stazi. U nepuna četiri sata u trci koja se sastojala iz dve vožnje timovi su bili primorani i po četiri puta menjaju pneumatike zbog čestih promena vremenskih uslova.

Brkić je ovim rezutatom prezadovoljan zato što sto se, za razliku od konkurencije prvi put takmičio na ovoj stazi i prvi put u novom automobilu.

Sledeća trka u šampionatu ga očekuje već za dva vikenda u Srbiji na Tari.

preuzeto: kurir.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *