MENI
MX 65 i MX 85 predstart Globare maj 2022 a

Mlade nade obeležile nadmetanje u Globarima

MSS Subotište RR 2020

Balkanski šampionat u Subotištu

17. 05. 2022. Comments (0) Views: 361 Motociklizam, Motokros

Sagmajster na iskustvo do trijumfa

Trećeg vikenda maja MK Gajić u mestu Globare nadomak Kruševca organizovao je drugu trku Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini koja je okupila bezmalo 80 takmičara. Najstariji učesnici voze u MX S klasi gde vlada jaka konukurencija, tako da je za osvajanje prvog mesta potreban splet okolnosti. Višestruki šampion Gabor Sagmajster zahavljujući pre svega višedecenijskom iskustvu trijumfovao je u obe trke i odneo u rodnu Suboticu pehar za prvo mesto.

– Dupli trijumf na drugoj trci održanoj u Globarima prevashodno je plod ogromnog iskustva na moto kros stazama kako u zemlji tako i u okruženju. U prvoj trci je bilo malo neizvesnije jer mi je konkurencija tokom 15 minuta + 2 kruga kako nalaže Pravilnik takmičenja bila da kažem blizu, ali se nisam dao iznenaditi. Vozio sam taman koliko je trebalo i nisam im ostavljao ni milimetar prostora kako bi me pretekli. U drugoj trci je bilo malo lakše, ali svaka pobeda je draža kada znate da ste je izvojevali zasluženo – rekao je Sagmajster.

Gabor Sagmajster (117) MX S Globare maj 2022

Gabor Sagmajster (117) MX S Globare maj 2022

Kada je u pitanju višedecenisjko iskustvo važno je naglasiti da je u pitanju karijera duga 30 punih godina bez prekida ovenčana sa osam titula šampiona.

– Od pomenute tri decenije već 15 godina predstavljam Srbiju na Dakar reliju, najtežem i najzahtevnijem planetarnom takmičenju. Posle punih 30 godina od kako vozim moto kros, nema mesta za sumnju kad kažem da mi je iskustvo pomoglo u Globarima. Početkom juna idemo na Jeljen na treću trku šampionata i nadam se da ću ponoviti uspeh iz Arilja i Globara i nastaviti šampionski niz– sumirao je Gabor Sagmajster.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *