MENI

Vozite pametno na TNG!

Toyota Aygo X nudi dostupan stil i zabavu

peugeot_308_gcoty_front

8. 11. 2021. Comments (0) Views: 1643 Industrija, Peugeot

Nemački auto godine 2022: novi PEUGEOT 308

Žiri “Nemačkog automobila Godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi PEUGEOT 308 za pobednika u Compact klasi, među 11 kandidata 9 različitih proizvođača automobila. Za žiri, PEUGEOT-ova strategija Power of Choice bila je poseban focus: kupci imaju mogućnost izbora između benzina, dizela i dva plug-in hybrid motora.

Dodatni razlozi za nagradu za kompaktni hatch su moderna tehnologija, digitalni i individualno adaptivni PEUGEOT i-Cockpit®, kao i novi dizajn sa novim PEUGEOT logom. Kompaktni hatch sa znakom lava je pobednik, kao i njegov prethodnik koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i „Automobil godine 2014“.

„Ovo je prva nagrada za novu generaciju PEUGEOT-a 308. Veoma smo ponosni što je 308 uspeo da se afirmiše u kompaktnoj klasi u Nemačkoj. Veliko hvala žiriju Nemačkog automobila godine i celom PEUGEOT timu. Uspeh nam takođe pokazuje da smo na pravom putu sa strategijom Power of Choice i našim doslednim pravcem ka elektro-mobilnosti. Sa novim PEUGEOT-om 308, već smo elektrificirali 80 posto našeg asortimana automobila.” Rekao je Haico van der Luit, generalni direktor PEUGEOT-a u Nemačkoj.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *