MENI
KartLend Ada Huja liga amatera

Foto finiš u finalu treće trke KartLend lige amatera

Petrović overio CEZ titulu u Beogradu

3. 07. 2021. Comments (0) Views: 907 Karting

Matlak i Petrović domaćinski na Ada Huji za CEZ i SSC

Prvog vikenda jula na KartLendu Ada Huja AKSK Crvena zveda rejsing tima potpisuje organizaciju duplog takmičarskog programa koji se boduje za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sporstil kup (SSC). Posle subotnjeg takmičarskog dana David Matlak u klasi mikro rotaks i Andrej Petrović u senior rotaks kategoriji članovi kluba organizatora bili su na visini zadatka, što bi se reklo domaćinski, uz maksimalno uvažavanje gostiju iz zemalja u okruženju.

Uroš Bogdanić Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

Uroš Bogdanić Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

Posle kvalifikacionih treninga po klasama, tačno u 10.25 časova startovala je prva trka. Čast da otvore dupli program pripao je najmlađim takmičarima klase mikro rotaks. Pomenuti Davdi Matlak u sva tri okršaja nije dao ni najmanje šanse konkurenciji da mu ugrozi prvu poziciju. Vredan pomena je Uroš Bogdanić koji je u prvoj trci završio na drugom, u drugoj na trećem, da bi isti plasman ostvario i u trećoj trci.

Nemanja Jovanović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

Nemanja Jovanović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

U klasi mini rotaks viđeno je sam tri takmičara i tu nije bilo nikakvih izneđenja u sva tri okršaja. Ubedljivo najbrži bio je gost iz Severne Makedonije Petar Bogatinovski. Junior rotaks klasu krasio je jedan takmičara više i Leon Zelenko vozač iz Hrvatske koji je rutinski odradio sve tri trke. Dostojan otpor pružao mu je Nemanja Neca Jovanović, koji u prvoj trci bio drugi, u drugoj treći i u trećoj drugi ispred odličnog Nik Trobeca iz Slovenije.

Andrej Petrović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

Andrej Petrović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021

Andrej Petrović u senior rotaks kategoriji objasnio je da je trenutno bez premca kada je bilo koja staza ili rang takmičenja u pitanju. Mai Sadar iz Slovenije je vodio ljutu borbu za drugo mesto sa zemljakom Miha Azmanom.

Ksen de Ruve takmičar iz Belgije koji vozi sa lecincom karting saveza Slovenije, jedini „problem“ imao je u trećoj trci sa Primožom Mateličem do polovine nadmetanja dok nije preuzeo vodeću poziciju. Nikola Tošić je u prvoj trci završio na drugom, u drugoj na trećem, a u trećoj na četvrtom mestu. KZ 2 klasa je bila najbrojnija, ali nije bodovana za CEZ, što svakako nije umanjilo želju kod takmičara da se nadmeću za sve novce. U prva dva okršaja slavio je Luka Purčar Vojnić da bi u trećoj trci uz dosta raspleta prvi kroz cilj prošao Radomir Radukić.

Nikola Tošić Ada Huja CEZ i SSC i jul 2021

Nikola Tošić Ada Huja CEZ i SSC i jul 2021

Sutra je na programu peta trka sezone za CEZ i SSC u istovetnom rasporedu.

Plasmani po klasama
Mikro: 1. D. Matlak, 2. Š. Borovček, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. P. Bogatinovski, 2. D. Planko, 3. L. Simonić
Junior. 1. L. Zelenko, 2. N. Jovanović, 3. N. Trobec
Senior: 1. A. Petrović, 2. M. Sadar, 3. M. Azman
DD2: 1. K. De Ruve, 2. P. Matelić, 3. N. Tošić

FOTO: Tamara Matlak

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *