MENI

Žestoko i klizavo na Ušću tokom kvalifikacija

BORKOVIĆ BEZ SREĆE NA HUNGARORINGU

17. 06. 2017. Comments (0) Views: 1364 Autosport, Kružne trke

BORKOVIĆ SA 17. MESTA STARTUJE NA HUNGARORINGU

Srpski automobilista Dušan Borković nastavlja takmičenje u TCR Svetskom šampionatu. Borkovićeva sledeća stanica je Mađarska i staza Hungaroring gde će se voziti 11. i 12. trka u sklopu šestrog vikenda.

BANE7697

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, na subotnjim kvalifikacijama zauzeo je 17. mesto, pa će na nedeljnim trkama pokušati da se domogne novih bodova u šampionatu u čijem generalnom plasmanu zauzima fantastično peto mesto.

Hungaroring svakako ne pogoduje Alfi, koja je nedovoljno razvijena za ovakve staze, a pritom nije pronađen idealan set-up za kvalifikacije. Kada se tome doda balast od dodatnih 20 kilograma, koji je opteretio Borkovićev automobil nakon pobede na Salcburgringu, jasno je da nije moglo bolje.

Upravo je dodatni balast razlog što na ovakvoj stazi punoj uspona i padova Dušan jednostavno nije mogao brže iako je dao svoj maksimum. Koliko su dodatni kilogrami bili od presudnog značaja svedoči i to da u drugi krug kvalifikacija nije uspeo da se plasira ni aktuelni svetski prvak i vodeći u generalnom plasmanu Stefano Komini, sa 30kg kilograma balasta ovog vikenda..

Prva trka u nedelju na programu je u 9.10, a druga u 13 sati. Obe trke biće direktno prenošene na RTS 2.

Komentari su zatvoreni.