MENI

Nagrada Beograda 2013 na avio pisti

ETCC, Brno (snimak trke)

10. 10. 2013. Comments (0) Views: 1512 Autosport, Kružne trke

Miholjsko leto za jesenji krug

Jesenja dupla kružna trka biće viđena ovog vikenda po Miholjskom letu na avio pisti vojnog aerodroma u Batajnici. To što je Srpski automobilski savez najavio organizaciju trke za 12 i 13. oktobar ne bi bilo ni malo čudno, da nije u pitanju premijerno takmičenje. U dosadašnjoj praksi u pomenutom terminu obično su se odlučivali šampioni po klasama na finalnom okršaju.

BatajkrugMiki

Sticaj okolnosti i raznorazni događaji uticali su da prva dva termina u kalendaru SAS budu otkazani, ali treći i poslednji sve su prilike, biće pravi pogodak. Pravo nastupa imaće takmičari oba Saveza, koji će posle svake trke „izvlačiti” plasmane za svoje šampionate, ali će se skupa voziti. Pravilnik „prepoznaje” šest klasa, što je odlična prilika da sve bude odrađeno u tri divizije, kako bi posmatrači imali dva sata kvalitetnog programa.

Kako god da se posmatra nastala situacija biće da nije vreme da se pametuje, već da se rabota na opštu korist, ako je to ikako moguće. Ostvarljivo je svakako, samo je uslov da svi akteri pronađu najmanji zajednički sadržalac interesa i oslobode se strasti i predrasuda.

BtajaMikikrug1

Posle Batajnice narednog vikenda sledi brdska trka na Avali, zatim u Kragujevcu dupla kružna ulična trka i finale finala pripada Lukovskoj banji i brdskoj trci prvog vikenda novembra.

Komentari su zatvoreni.