MENI
Borković će nastupiti u iznajmljenom Leonu u Austriji

Borković vozi Salzburgring sa rentiranim autom

Zlatiborac nadvisio Alpe

Milovan Vesnic prvi na treninzima u Austriji.

11. 05. 2013. Comments (0) Views: 2008 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Milovan Vesnić prvi na treninzima u Austriji

Trkački vikend u Austriji, na čuvenoj stazi RedBull Ring započeo je u četvrtak nezvaničnim treninzima a nastavljen je u petak i subotu kvalifikacionim vožnjama koje određuju startne pozicije za trku u nedelju. Preko 200 vozača iz cele Evrope na stazi podno Alpa borilo se protiv štoperice ali i protiv promenjivih vremenskih uslova. Boje Srbije i ovoga puta sa ponosom brani ASK Sport Auto Vesnić i jedan od najboljih srpskih automobilista današnjice, Milovan Mikica Vesnić.

Milovan Vesnic prvi na treninzima u Austriji.Dok su se vrhovi planina još uvek beleli od snega na stazi su se smenjivali kiša i sunce. Sve to ni jednog momenta nije omelo našeg Šampiona da na oba dana na zvaničnim treninzima postavi najbolje vreme tako da će u nedelju u trci zakazanoj za 14h i u onoj drugoj u 17h predvoditi kolonu takmičara na letećem startu klase D4-2000ccm Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama.

Prvi zvanični trening koji je u petak vožen po suvoj stazi Milovan Vesnić je odradio rutinski i više nego dominantno zauzeo prvo mesto sa vremenom 1:41.579 što je za više od dve i po sekunde brže od najvećeg konkurenta, aktuelnog šampiona Čeha Mareka Frieda u Lotus Exige-u. Subota je osvanula hladna i kišovita ali najveći problem srpskom automobilisti su predstavljali spori automobili na stazi, pre svih slovenački takmičari u Fiat Grande Punto KUP-u koji se iz samo organizatorima znanih razloga voze u istoj diviziji sa automobilima koji imaju 300 i više konjskih snaga. Na sreću sve je prošlo u najboljem redu i pored brojnih incidenata na stazi a Vesnić svoje najbolje vreme postiže kao i u Mađarskoj u zadnjim sekundama treninga što konkurenciju ponovo baca u očaj i očiglednu frustraciju. Oba vozača iz Češke i ovoga puta moraju da se zadovolje pozicijama dva i tri sa zaostatkom od 0.675sec i 4.262sec.

„Pre svega moram da izrazim svoje oduševljenje RedBull Ringom. Impresioniran sam celom infrastrukturom i samom stazom na kojoj se ovog vikenda održava trka Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Dobro smo odradili same kvalifikacije. Prve smo vozili po gotovo idealnim uslovima dok sam tokom drugih u jednom momentu pomislio da će trening biti prekinut zbog obilne kiše i vode na stazi. Ono što je najbitnije je da sam uspeo da za obe trke obezbedim pol poziciju. Direktor takmičenja je odlučio da oba starta budu leteća što za mene ne bi trebalo da predstavlja problem zbog iskustva koje nosim iz evropskog Renault Clio V6 KUP-a. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ću uspeti da ponovim rezultat iz Mađarske“ – poručio je Vesnić.

Komentari su zatvoreni.