MENI
RELI MAŠINE; STARA LJUBAV Zoran Pavlović

Podskup velikog skupa

OTVARANJE SEZONE HONDA MOTOCIKALA Željko Staničić i Aleksandra Nikolić

Novi Fireblade uručen Željku Staničiću

OKOSNICA SAGMAJSTER REJSING TIMA Ričard i Gabor

2. 03. 2012. Comments (0) Views: 2559 Motociklizam, Motokros

Sin Ričard brži od oca Gabora

Svake godine uoči starta sezone moto krosa u domaćim uslovima i zemljama u okruženju predstavnici Sagmajster rejisng tima, odrade pripreme u inostranstvu. Što zbog sve opšte krize i mnogo drugih razloga na deveto dnevne pripreme u Italiju u Montavi i Kremoni, otputovali su jedino Gabor i Ričard Sagamsjter, koji zapravo čine okosnicu šampionskog tima.

 OKOSNICA SAGMAJSTER REJSING TIMA Ričard i Gabor – Toliko smo se dobro pripremali tokom devet dana da smo se sa jedva 20 evra vratili kući u Suboticu. Šalu na stranu, start sezone se približava i smatram da smo u pravom trenutku bili u Italiji, jer nam se tamo sviđa, kako bi smo se što bolje pripremili za predstojeće okršaje na moto kros stazama. Raduje me činjenica da je Ričard sve brži i brži, slobodno mogu ponosno da kažem, da je sada bio brži i od mene. Da ne bude zabune, svakako mu jesam reper za brzinu na moto kros stazama, pored toga što sam mu i otac. Imali smo idealne uslove i potpuno sam siguran da ćemo već na prvoj trci šampionata Mađarske koja se voze narednog vikenda, moći da realno vidimo rezultate treninga – prvi je komentar Gabora Sagmajstera.

Tehnički sportovi poput moto krosa pored dobre kondicije i tehnike vožnje, za vrhunske rezultate iziskuju i najnovije takmičarske motore. Kako Sagmajster rejsing tim svake sezone isključivo interesuje borba za šampionsku titulu, tako se kada je nabavka metalnih konja u pitanja, iako je kriza ne štedi.

– Ričardu je vreme da dobije novi motor, jer to i zaslužuje, ali je i praksa da u novu sezonu uđe sa novom takmičarskom spravom. Naročito ako se ima u vidu da se ću klasi do 125 kubika moći sigurno da se vozi za pobedničko postolje, tačnije treće mesto. Ja ću na prvoj trci verovatno voziti prošlogodišnji motor, ali ću sasvim sigurno vrlo brzo i sebe obradovati novom mašinom – jasan je Sagmajster.

KTM NA PUTU ZA EMIRATE

Kao i pre dve sezone Gabor Sagmajster i Miran Stanovnik iz Slovenije učestvovaće ove godine na Svetskom kupu koji se vozi u Emiratima. Kako su nažalost oba takmičara ove godine morala da odustanu sa Dakara, tako će im takmičenje u pustinji oko Abu Dabija, što pre odagnati misli sa najveće planetarne avanture.
Motori uveliko putuju na odredište, a predstavnicima Balkana ostaje samo da srede finansije i veselo se upute u još jednu avanturu na dva točka.

Komentari su zatvoreni.