MENI
Sagmajster i mlade nade u Bačkoj Topoli oktobar 2021

Sagmajster promoviše mlade nade Srbije

Nenad Stojanović Cvrle

Nenad Stojanović dobio naslednika Vojina

Janko Lazarević (1), Ana Kolnookov (9), Danilo Crnjanski (65), Branko Antić, Damjan Simić (55), Viktor Kolnookov (5), Mateja Kozak (146), Vuk Šušnjar (123)

16. 10. 2021. Comments (0) Views: 356 Motociklizam, Motokros

Čas sa kojeg se ne beži

Moto kros škola „Branko Antić 35“ po mnogo čemu je jedinstvena, jer je prva i jedina na našim prostorima, da je vodi višestruki šampion Srbije, da ima više nego pristojan broj polaznika i da učenici za razliku od standardne škole sa časova pomenute ne beže, šta više. U prilog tvrdnji govori činjenica da je po kiši i hladanom vetru na stazi „Miloš Lijeskić“ u Gornoj Gorevnci iznad Čačka sedmoro odvažnih prisutvovalo času kao da na Jeljenu sija suce iz sve snage. Kada se instruktor voli, a isti se pride i trudi mališanima ništa nije teško i naporno.

– Sa pokretanjem škole moto kros vožnje došlo je sasvim slučajno, ako tako mogu da kažem. Po završenoj takmičarskoj karijeri, bez lažne skromnosti mogu reći sasvim uspešnoj, nisam mislio da će opet imati kontak sa moto krosom, ako se izuzme činjenica da ću biti u publici, odnosno u boksu sa bivšim kolegama. Mlade nade koje su tek počele da prave prve metre na motoru valjalo je uputiti u tajne moto kros sporta. Na pitanje roditelja da li sam zainteresovan da njihovoj deci pokažem osnove, pristao sam bez mnogo razmišljanja. Pored takmičarskog motora, opreme, volje i želje, naravno novca, potrebno je da početicni ovladaju tehnikom vožnje, prvo da bi bili bezbedni, a drugo da bi se borili za visoke plasmane – uvodne su reči Branka Antić advokata po zvanju.

Iz meseca u mesec od brata i sestre Kolnookov, sa kojim je sve i počelo školi se pridružila još nekolicina mališana. Sad ih je već sasvim dovoljno da su se stekli uslovi da se organizuju i kampovi.

– Princip je vrlo prost. Svi polaznici imaju isti tretman i istu nepodeljenu pažnju u odnosu na drugu decu. Jedino od njih samih zavisi koliko će brzo savladati osnovne stvari, tačnije koliko su puta spremni da ponovo, ono što im zadam. Naravno, da imam razumevanja za njihov uzrast i da nisu baš svi isto zainteresovani, ali jedno je sigurno napredujemo polako ali sigurno. Da smo na dobrom putu govori i činjenca da je Ana Kolnookov u prvoj takmičarskoj sezoni osvoijla titulu u klasi MX 65. Naravno i drugi polaznici su ostvarili zapažene rezultate. Vreme je pred nama, a svakako raduje činjenica da je sve više mališana koji žele da voze moto kros i da dolaze na obuku – rekao je Branko Antić.

Treningu su prisustvovali: Ana Kolnookov (9), Viktor Kolnookov (5), Damjan Simić (55), Mateja Kozak (146), Vuk Šušnjar (123), Janko Lazarević (1) i Danilo Crnjanski (65).

Tagovi: , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *