MENI
Električni Rotax karting 1

Evropski rotaks Trofej u Vekersdorfu

Dejan Čolović i Aleks Lazarac

SAKSS proglasio najbolje u 2020. godini

Nikola Tošić i Andrej Petrović Evropski Trofej Nemačka septembar 2021

4. 09. 2021. Comments (0) Views: 1278 Karting

Subotnja nadmetanja za finalni rasplet

Četvri dan Evropskog trofeja u Vakersdorfu obeležila su nadmetanja po kategorijama kao uvod za polufinalu i finalu trku. Na kraju subotnjeg takmičarskog programa Andrej Petrović će u nedelju u rotaks seniori klasi startovati sa devete, odnosno Nikola Tošić u električnom kartingu sa osme pozicije.

Valja istaći da su guma i težina bili presudni momenti u četvrtak za visoki domet tokom kvalifikacija u Nemačkoj. Andrej Petrović je uoči kvalifikacija, tokom dve sesije imao najbolje vreme po krugu. U predstartu za merenje vremena za stratnu pozicji imao je peh sa pneumatikom i zbog toga je dopao poslednjeg mesta. Kontrolom rotaksovih mehaničara, ustanovljeno je, da je guma oštećena prilikom montiranja. U prvoj trci subotnjeg dana Petrović je sa najbržim krugom i konstantnom vožnjom sa začelja završio na trećem mestu, drugim rečima osvojio je 12 pozicija. U drugoj je sa 15. dobacio do osmog, odnosno u trećoj do šeste pozicije, i praktično značajno popravio poziciju za nedeljno finale.

Nikola Tošić sve odlično radi, ali je devet kilograma u plusu, u odnosu na kolege i dozvoljeni minimalnu težinu kartinga sa vozačem. Tošič je startovao sa 11. mesta i kroz cilj prošao kao osmi. U drugoj je tokom prvog dela dobacio do šestog mesta, da bi posle gužve na stazi uspeo da izbegne sve zamke i završi na istoj poziciji, što je potvrdio i na trećem nadmetanju. Jednostavno osmo mesta i ni makac, jer težina čini svoje. Minus od 0.350 sekundi po krugu je zanmarjiv, ako se uzme u obzir + 9 kg i knfiguracija staze sa dva uspona.

Sutra je na programu jutarnje „razgibavanje (gušterov let)“ i posle toga dve trke, sa svečanom ceremonijom dodele nagrada najuspešnijima po kategorijama.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *