MENI
David Matlak CEZ i SSC Vransko jul 2021

Matlak u Vranskom overio tiket za Veliko finale

Andrej Petrović, Ivan Gošić, David Matlak, Uroš Bogdanić i Nemanja Jovanović Le Man jul 2021

Le Man izazov za sve generacije

KartLend Ada Huja IV trka amatera jul 2021

29. 07. 2021. Comments (0) Views: 951 Karting

Amateri u brzom ritmu tokom četvrtog okršaja na KartLend stazi

Na KartLand Ada Huja karting stazi održan je četvrti takmičarski dan u okviru KartLand amaterskog šampionata u vožnji rental kartinga. Na trci je učestvovao 31 takmičar koji je uspeo da ostvari vreme ispod 51 sekunde u regularnim vožnjama. Pored iskusnih takmičara, bilo je tu i dosta novajlija, koji su prvi put iskusili šta znači pravo trkanje u podjednako pripremljenim mašinama.

U kvalifikacijama, Petar Vuleta je ostvario najbolje vreme (48.890s) čime je osigurao pol poziciju u prvoj grupi polufinala.
U polufinalnoj trci prve grupe mogla se videti ujednačena i veoma sportska vožnja svih takmičara, gde su Petar Vuleta, Srđan Protić, Ognjen Arsenijević zauzeli prva tri mesta, sa kojih su inače i startovali.

Druga grupa je bila najzanimljivija sa najviše promena plasmana, a prva tri mesta su zauzeli Marko Lepir, koji je agresivnom vožnjom uspeo da napreduje četiri pozicije, Saša Matić koji je napredovao dve pozicije uz veoma smirenu i taktičnu vožnju, i Nikola Krstić koji je sa 6. došao do 3. mesta.

Treću grupu su obeležili incidenti i penalizacija takmičara, Dejan Protić je dobio 5 sekundi kazne zbog izguravanja Boška Božovića koji je izgubio nekoliko pozicija, a sve pohvale idu Branimiru Jovanoviću koji je i pored kazne od 5 sekundi uspeo da napreduje tri pozicije i osigura 4. mesto. Vukašin Zarić je rutinski došao do prvog mesta u ovoj grupi.

C finale je donelo puno uzbuđenja, borbi za svaku poziciju, i po neko izletanje. Prvo mesto je zauzeo Boško Božović, Marko Anić je završio drugi, a Vladimir Uskoković s osme dolazi do treće pozicije.

B finale je bilo svojevrstan okršaj veterana koji su zbog jake konkurencije primorani da voze u ovoj grupi. Prva tri mesta zauzeli su, Dejan Protić, Vojin Stojković, Đorđe Marojević. Dejan Protić posle dva kruga trke izdvojio na prvoj poziciji, a 7 vozača se borilo za drugo mesto tokom cele trke.

A finale je takođe bilo uzbudljivo sa dosta preticanja i par incidentnih situacija koje su sudije odmah sankcionisale. Pobednik trke je bio Vukašin Zarić, drugo mesto zauzeo je Petar Vuleta iako je krenuo sa pol pozicije, a treći je bio Srđan Protić koji je napredovao tri pozicije. Saša Matić posle borbe za drugo i treće mesto, završava ipak četvrti, a Stefan Ignjatović napreduje sa 10. na 5. mesto.

Generalni plasman: Stefan Ignjatović 185 bodova, Saša Matić 185 bodova, Petar Vuleta 175 bodova, Vuk Arsenijević 167 bodova, Srđan Protić 166 bodova.

tekst i foto: Laura Francišković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *