MENI
Srđan Petrović, David Matlak, Srđan Pavlović i Andrej Petrović Rehnic trening maj 2021

Otišli da treniraju vratili se sa peharima

Kartingaši Srbije na CEZ i SSC takmičenju u Rehnicu maj 2021

Matlak i Petrović najbrži za Sportstil kup u Austriji

15. 05. 2021. Comments (0) Views: 1285 Karting

Promenljivi vremenski uslovi tokom kvalifikacija u Rehnicu

Trećeg vikenda maja na stazi Spidvej u Austriji održava se drugo ovosezonsko takmičenje koje se boduje za Centralnoevropsku zonu CEZ i Sportstil kup. Subotnji kvalifikacioni dan obeležili su česti promenljivi vremenski uslovi, tako da su naši takmičari tokom nekoliko sesija u Rehnicu mogli da probaju sve moguće kombinacije kada je u pitanju podešavanje takmičarskih sprava.

Od treninga do treninga po klasama smenjivali su se kiša, sunce, vetar i jedino je samo još sneg nedostajao kako bi upotpunio sliku. Najveći deo tereta pored takmičara podneli su mehaničari koji su se nalazili u čudu kada su pomenute aktivnosti u pitanju. Podešavanje za suvu stazu, odnosno za mokru, bolje rečeno natopljenu kišom, uz jake udare vetra i onda posle 15 minuta, kao da ništa nije bilo. Sunce se vraća svi se raduju, ali evo opet vetra i igranka kreće ponovo. Pored umeća, valjalo je imati i dosta sreće, prilikom sesija na kojim je mereno vreme, konkretno kvalifikacionim treninzima. U suštini, vremena sa kvalifikacija nisu realan odraz snaga na stazi, već će poslužiti za formiranje startnih rešetki po klasama.

Nikola Tošić i Andrej Petrović Rehnic kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021

Nikola Tošić i Andrej Petrović Rehnic kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021

U mikro rotkas klasi posle svega pomenutog drugo vreme ima Uroš Bogdanić, odnosno treće David Matlak. Kada je u pitanju mini klasa Srbije nema predstavnike. Nemanja Jovanović u rotaks junior kategoriji ima deveto vreme, a Andrej Petrović u rotaks senior klasi treće. Nikola Tošić u DD 2 kategoriji završio je kvalifikacije na devetoj poziciji.

Uroš Bogdanić Rehnic kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021

Uroš Bogdanić Rehnic kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021


Sutra su na programu tri trke u svakoj od pomenutih klasa, kako se moglo čuti iz Rehnica, gotovo u sličnim vremenskim uslovima, što će takmičenje dodatno učiniti uzbudljivijim i neizvesnijim. Predstavnici Srbije su se povukli na zasluženi odmor, kako bi se što bolje pripremili za predstojeće okršaje u CEZ i Sporstil kup takmičenju, koji će im doneti vredne bodove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *