MENI
Željko Mraović 407 i Nenad Ristić 499 auto kros

Mraović najbrži u najbrojnijoj konkurenciji

D. Broković TCR finale Hungaroring

Osam uzastopnih pobeda za titulu šampiona TCR Istočna Evropa

20. 10. 2020. Comments (0) Views: 1432 Autosport, Offroad

Pobednik Beograda pomera granice

Ekstrem 4×4 rejsing tim iz prestonog grada Srbije, organizacijom XVI Pobednik Beograda reli takmičenja terenskih vozila pomerio je granice, kako po broju učesnika, tako i po izuzetno zahtevnom terenu, koji su mogli da savladaju samo najspremniji i najuporniji. Tačno 107 takmičarskih posada raspoređenih u tri kategorije, prošlo je tehnički prijem, vereifikaciju i veselo se upustilo u avanturu na obodu Beograda, konkretno na terenima Pinosave, Rušnja i Ripnja.

Družina mala ali odabrana, nedeljama je trasirala brzinske ispite kako za hard, tako i za soft karegoriju, vodeći računa i o potrebama turist klase. Sve je bilo dobro, dok oktobar nije doneo obilne padavine i sve što je „napravljeno“ po suvom moralo je da istrpi provere u novim uslovima. U maniru pravih domaćina organizatori su komplet itinerer prošli da bi bili sigurni da će i njihovi dragi gosti moći da učine isto.

Izazovi hard klase

Izazovi hard klase

Hrad klasa je imala tako reći „tričavih“ 25 kilometara da odradi, a svim vrsnim poznavocima takmičenja, više je nego jasno o čemu se radi. Soft je kako i se i kategorija zove imao nešto manje zahtevnu stazu, a i „turisti“ su na trenutke morali malo da se oznoje. Blato oko Dubokog potoka u Pinosavi bio je izazov za sve novce, što bi se reklo. Nema veće potvrde organizatoru kada takmičari sa osmehom na licu posle savladanog ispita, blatnjavi, vidno umorni, veselo prepričavaju šta ih je sve snašlo od starta do cilja. Međusobno pomaganje svakako odlikuju učesnike terenske vožnje, a organizator je u svakom trenutuku bio na bitnim pozicijama.

U hardu je slavio Miloš Racić, u soft 1 kategoriji Manojlo Ristić, soft 2 je pripao Goranu Raliću, a soft 3 Jovanu Mrdaku. Kod turista najbolji je bio Rešad Ugljanin. U najtežoj kategoriji šank klasi poredak je sledeći: 1. Foča off road, 2. Lukavica off road i 3. AMKK Petrovac na Mlavi.

Izazovi soft klase

Izazovi soft klase

Moralni pobednik je Radivoje Perović koji je raznitovao čirokija kao da je službeni ne želeći da odustane, već je hrabro uz pomoć suvozača Peđe Predolca osvajao kilometre zahtevnog relija. Sve pohvale zaslužuje Maja Dimitrijević predstavnik kluba organizatora, koja je vozeći TZ(tehničko začelje) budnim okom marljivo pazila na sve učesnik turist klase, a to svakako nije lak zadatak ako se uzme u obzir činjenica da je pomuntu krasilo više od 30 terenaca.

Plasmani

Hard: 1. M. Racić, 2. G. Jevremović, 3. S. Muminović

Soft 1: 1. M. Ristić, 2. M. Nikolić, 3. C. Stanimirović

Soft 2: 1. G. Ralić, 2. M. Stojanović, 3. S. Miljenović

Soft 3: 1. J. Mrdak, 2. M. Petrović, 3. D. Danojlić

Turist: 1. R. Ugljanin, 2. B. Ružić, 3. G. Janković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *