MENI
Nemanja Neca Jovanović Ada Huja I mesto šampionat Srbije 6. IX 2020

Jovanović najbrži u mini klasi za šampionat Srbiji

Martin Molnar, Nik Trobec i Nemanja Jovanović CEZ Ptuj(sleva) 13. IX 2020 a

Tri odličja za Jovanovića u Ptuju

7. 09. 2020. Comments (0) Views: 173 Karting

Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Četvrta trka Centralnoevropske zone CEZ, ujedno i prva u šampionatu Srbije, privukla je 28 takmičara na kartodrom Ada Huja. Posle jednogodišnje pauze, na trkalištu kraj Dunava viđene su interesantne borbe u svih pet klasa, s ukupno tri trke u svakoj. Jedinoj dvojici takmičara iz inostranstva u mini klasi, domaći predstavnik Nemanja Jovanović pružio je dostojan otpor. Već su kvalifikacije nagovestile da nas čeka vrlo interesantan trkački dan, naročito u najbrojnijoj klasi, Rotax Max senior, dok je vrlo zanimljivih okršaja bilo i u klasi KZ 2, popularni „šifteri“.

Četa mala, odobrana- tako bismo mogli opisati trku u „najmanjoj“ klasi, Rotax mikro. U sve tri vožnje poredak je bio isti, David Matlak je i na bukvalno domaćem terenu slavio tri puta, ispred odličnih Malbaše i Bogdanića, dok je Hristo sakupljao prva iskustva u novoj klasi.

Mađar Martin Molnar je širom Evrope poznat kao jako brz klinac, što je i pokazao minulog vikenda kao jedini gost iz inostranstva, uz Petra Bogatinovskog iz Severne Makedonije. Molnar je tri puta slavio u Rotax mini klasi, ali je sjajnu partiju pružio i Nemanja Jovanović, koji je dva puta bio drugi i jednom treći, uz vrlo mali zaostatak za već iskusnim Molnarom. Jovanović je svakako najbolji i u domaćem šampionatu, ispred Andreja Dobrote, koji je usled iscrpljenosti propustio drugu trku dana.

Filip Jenić CEZ Ada Huja 6. IX 2020

Filip Jenić CEZ Ada Huja 6. IX 2020

Kod seniora je sve počelo vrhunskim okršajem Filipa Jenića i Andreja Petrovića u prvoj trci. Petrović je napao u finišu, ali je Jenić iskusno sačuvao pobedu. Ono što nije uspeo tokom jutra, Petrović je učinio u rano posle podne. Jedan od brojnih napada urodio je plodom, pa je Petrović majstorskim manevrom prestigao Jenića za „izjednačenje“. U trećoj trci publika je ostala uskraćena za jos jedan okršaj, pošto je Jenić morao da startuje iz predstarta, nakon problema s paljenjem na startu trke. Andrej Petrović je lagano odjezdio do druge pobede dana, i ukupnog trijumfa u četvrtom vikendu trkanja za CEZ bodove. Jenić na kraju završava drugi, pošto je u jednom momentu napao i prestigao Aleksu Lazarac i Nikolu Tošića, dok su se borili za poziciju dva. Na kraju odlična Aleksa Lazarac završava druga u trećoj trci, pošto Jenić biva na kraju diskvalifikovan, zbog pružanja pomoći sa strane, nakon problema s početka trke. Njegov tim uložio je žalbu o kojoj će se odlučivati narednih dana, pa je ovde jedino sigurno da je Andrej Petrović zasluženo osvojio prvo mesto u konačnici.

Brojno i interesantno bilo je i u KZ 2 klasi. Naš Vladimir Đurić je među „šifterima“ pružio sjajan otpor iskusnijim vozačima, Austrijancima s domaćom licencom, Loishalkeru i Rajtereru. Dve pobede u tri starta, nakon uvodnog trijumfa Rajterera, bili su dovoljni Đuriću za zbirnu pobedu.

Na kraju valja pomenuti i klasu TAG 125, malobrojnu i najizvesniju, pošto Ivan Gošić nije imao ozbiljniju konkurenciju na putu ka tri vezane pobede.

Što se tiče CEZ šampionata, nastavak sledi već narednog vikenda, trkom u slovenačkom Ptuju, gde će se tri trke bodovati i za šampionat Srbije. Veliko zonsko finale, ali i domaće sezone, predviđeno je poslednjeg vikenda septembra „Nagradom Beograda“, takođe na kartodromu Ada Huja, gde očekujemo daleko veći broj gostiju iz inostranstva, pošto će taj završni vikend mnogo toga odlučivati u CEZ šampionatu.

Rezultati
I trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić

Mini: 1. M. Molnar, 2. A. Dobrota, 3. N. Jovanović

Senior: 1. F. Jenić, 2. A. Petrović, 3. N. Tošić

KZ 2: 1. G. Rajterer, 2. L. Loishalker, 3. V. Đurić

TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić

II trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić

Mini: 1. M. Molnar, 2. N. Jovanović, 3. P. Bogatinovski

Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. N. Tošić

KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer

TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić

III trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić

Mini: 1. M. Martin, 2. N. Jovanović, 3. A. Dobrota

Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. A. Lazarac

KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer

TAG 125: 1. I. Gošić, 2. M. Lekić, 3. A. Milanović

FOTO: B. Turudić

N. Č.

Tagovi: , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *