MENI
Nemanja Neca Jovanović stajaći skuter na Savi

Bez Jovanovića na prvoj CEZ trci u Austriji

Trening na Ada Huji Aleksa Lazarac, Nikola Tošić i David Matlak

Zalet sa Huje za CEZ trku u Vranskom

Filip Jenić rotaks senior

6. 07. 2020. Comments (0) Views: 1151 Karting

Jenić u Rehnicu do petog mesta u rotaks senior klasi

Prva trka Centralnoevropske zone koja je minulog vikenda održana na stazi Rehnic u Austriji, iziskivala je od naših takmičara pravo umeće, da steknu uslove da se prjave za istu. Nove mere zbog kovida 19 uticale su da od dvojice predstavnika Serbian rejisng tima samo Filip Jenić odputuje na istu i osvoji peto mesto u klasi rotaks senior, dok je Nemanja Neca Jovanović koji vozi u mini rotaks klasi morao da ostane u Beogradu, jer nisu uspeli da za kratko vreme odrade test i pošalju organizatoru.

– U petak nas je sačekalo promenjivo vreme. Prve treninge sam vozio po kiši na kojoj sam uvek odličan, a zatim poslednja dva su bila po suvoj stazi. Dan.je protekao solidno, ali nam je falilo vremena koje smo morali da nadoknadimo. Pošto je bilo 40 vozača kvalifikacije su bile u subotu tako da nismo imali puno vremena. I posle dobre taktike na kvalifikacijama zauzeo sam 2. mesto u grupi odnosno sedmo -ukupno rekao je Filip Jenić.

Posle kvalifikacione subote, sledila je trkačka nedelja.

– I u nedelju smo imali težak dan. Dve eliminacione trke i dva finala. Svaki gest sam startovao sa 5. pozicije i završavao sam oba puta na 3. mestu što me je za prvo finale postavilo na 4. poziciju. U prvom finalu posle lošeg starta vozača ispred mene odnosno vodećeg pao sam na 7. mesto da bi uspeo na kraju samo jedno mesto da napredujem odnosno završim šesti. U drugom finalu ponovo naša kolona sa spoljne strane spora i pao sam na 7. mesto, ali sam ovoga puta uspeo završiti na 5. mestu što me je u ukupnom plasmanu vikenda postavilo na 5. mesto. Sve u svemu ne baš zadovoljan reziltatom, ali sam završio na 5/40 i stekao nova iskustva – sumirao je utiske sa prvog CEZ karting vikenda Filip Jenić.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *