MENI
toyota-new yaris 1

“Veliki mali Yaris“ – dizajniran za urbani život

Nissan ARIYA Concept_

Nissan je salonu automobila u Tokiju predstavio Ariya Concept

23. 10. 2019. Comments (0) Views: 167 Industrija, Toyota

Toyotin ultrakompaktni BEV debituje u Tokiju

Spreman za proizvodnju i tržišni debi krajem 2020.

• Prodaja prvo počinje u Japanu, kao deo novog Toyotinog poslovnog modela usmerenog na popularizaciju baterijskih električnih vozila – BEV

• Drugi Toyotini BEV-ovi, uključujući Walking Area BEV i Toyota i-ROAD, biće dostupni za test vožnje na Salonu automobila u Tokiju 2019. “OPEN ROAD”

Toyota Motor Corporation (Toyota) predstavlja novi ultrakompaktni BEV (baterijsko električno vozilo) koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi „FUTURE EXPO“ Salona automobila u Tokiju 2019, kao najavu planiranog početka prodaje ovog vozila u Japanu 2020. godine. Sledeća generacija rešenja za mobilnost je osmišljena da pruža kretanje na kratkim relacijama uz ograničen negativan uticaj na okolinu.

„Želimo da stvorimo rešenja za mobilnost koja mogu biti podrška sve starijem japanskom društvu i pružiti slobodu kretanja ljudima svih godina“, rekao je Akihiro Yanaka, direktor razvoja: „Kroz ultrakompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima i manje prostora, stvara manje buke i ograničava negativan uticaj na okolinu“.

Ultrakompaktni BEV

Toyota_ultra-compactbevconceptmodelforbusiness

Toyota_ultra-compactbevconceptmodelforbusiness

Ultrakompaktni BEV s dva sedišta posebno je oblikovan, kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovne i kratke vožnje, pre svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi u poseti lokalnim strankama. Ima domet od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dostići najveću brzinu od 60 km/h, a odlikuje ga izuzetno mali poluprečnik okretanja.

Toyota udružuje planirani početak prodaje ultrakompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj promociju šireg prihvatanja baterijskih električnih vozila uopšte. To uključuje preispitivanje svakog koraka u veku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korišćenja do recikliranja, radi njenog maksimalnog iskorišćenja. Kratkoročno, Toyota će se usredsrediti na povećanu ponudu najma s ciljem prikupljanja korišćenih baterija radi provere i eventualnog ponovnog korišćenja u polovnim vozilima, kao rezervnih delova ili čak korišćenja nevezanog za automobile. Toyota isto tako razvija periferne usluge za baterijska električna vozila kao što su punionice i osiguranje.

Povrh toga, Toyota istražuje primenu svojih kompaktnih baterijskih električnih vozila za kratke udaljenosti izvan pojedinačne mobilnosti. Na primer, ultrakompaktni BEV je posebno prikladan za zadovoljavanje potreba za mobilnošću u gradskim ili planinskim područjima koja žele stvoriti sigurnu i ekološki povoljnu opciju prevoza bez ograničenja. Do danas je Toyota uključila već otprilike 100 korporativnih i upravnih partnera u istraživanje novih transportnih modela koji bi uključivali baterijska električna vozila, kao što je Ultra-compact BEV, a nastavlja pregovore i s drugima.

Toyotin Ultra-compact BEV je izložen na posebnoj izložbi „FUTURE EXPO“ Salona automobila u Tokiju 2019. od 24. oktobra do 4. novembra, zajedno s „Konceptnim modelom Ultra-compact BEV za poslovne korisnike“, koji je već bio predstavljen 7. juna 2019. Osim toga, posetioci Salona automobila u Tokiju s ulaznicama će moći da probaju Toyotina ultrakompaktna BEV rešenja mobilnosti na posebnoj priredbi „OPEN ROAD“. Toyota i-ROAD i tri različita Walking Area BEV će biti dostupna za testne vožnje na stazi dugoj 1,5 km koja povezuje Aomi i Ariake.

Toyotini BEV-ovi: Tipovi i glavne odlike

Toyota_walkingareabev

Toyota_walkingareabev

▽Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike
• Osmišljen za poslovnu namenu koja uključuje učestale kratke vožnje i parkiranje, Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike služi kao „mobilna kancelarija“ s tri načina rada jer omogućava vožnju, rad i odmor u vozilu.

▽Walking Area BEV za stajanje
• Walking Area BEV za stajanje moguće je koristiti za patroliranje, obavljanje sigurnosnih provera ili prevoz teške opreme unutar velikih objekata, kao što su vazdušne luke ili fabrike.

▽Walking Area BEV za sedenje
• Walking Area BEV za sedenje pruža mobilnost osobama koje nose puno prtljaga ili koje otežano hodaju.

▽Walking Area BEV za invalidska kolica
• Walking Area BEV za invalidska kolica spaja se na ručna invalidska kolica i pruža mogućnost vuče radi olakšanog kretanja kroz velike objekte ili turistička odredišta.

▽Toyota i-ROAD

Toyota_TokyoMS_iROAD_single_03

Toyota_TokyoMS_iROAD_single_03

• Toyota i-ROAD je rešenje za mobilnost za kratke udaljenosti koje kombinuje veličinu motocikla s poboljšanom stabilnošću i namenjeno je kao podrška u kretanju gradom ili za turizam.

Specifikacije (na temelju internih merenja)
Ime Ultrakompaktni BEV Konceptni Ultra-compact BEV za poslovne korisnike Walking area BEV za stajanje Walking area BEV za sedenje Walking area BEV za invalidska kolica Toyota
i-ROAD
Početak prodaje Zima 2020. – Zima 2020. 2021. 2021. ―
Kapacitet 2 osobe 1 1 1 1 1/2
Dužina 2490 mm 2490 mm 700 mm 1180 mm 540 mm 2345 mm
Širina 1290 mm 1290 mm 450 mm 630 mm 630 mm 870 mm
Visina 1550 mm 1550 mm 1200 mm 1090 mm 1090mm 1455mm
Najveća brzina 60 km/h 60 km/h 2, 4, 6, 10 km/h
(podesivo) 2, 4, 6 km/h
(podesivo) 2, 4, 6 km/h
(podesivo) 60 km/h
Domet uz jedno punjenje 100 km 100 km 14 km 10 km 20 km 50 km
Trajanje punjenja Oko 5 sati
(200 V) Oko 5 sati
(200 V) Oko
2,5 sata
(zamenljiva baterija) Oko
2 sata
(zamenljiva baterija) Oko
2,5 sata
(zamenljiva baterija) Oko 3 sata

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *